Logo nieuwsbladaltena.nl


Kees Klijn vergaarde, met slechts zeven fouten, de eeuwige roem en mag het aankomend jaar de felbegeerde Mees Douglas-wisseltrofee laten pronken in zijn huiskamer.
Kees Klijn vergaarde, met slechts zeven fouten, de eeuwige roem en mag het aankomend jaar de felbegeerde Mees Douglas-wisseltrofee laten pronken in zijn huiskamer. (Foto: Ad van Kessel)

Kees Klijn wint Het Groot Heusdens Dictee

Vier jaar na de laatste editie vond op 21 juni Het Groot Heusden Dictee plaats. Een tiental taalvirtuozen had zich verzameld in de Cultuurtoren van Honsoirde.

Waarnemend burgemeester Roel Augusteijn had de plechtige taak op zich genomen om de tekst, opgesteld door Dimph Vos, voor te lezen. De tekst stond in het teken van de viering van Zeven eeuwen Heusden en gaf een beeld van de gemoederen die ten tijde van de veranderingen geregeld hoog opliepen.

In opperste concentratie bogen de deelnemers zich over lange zinnen met enigszins onalledaagse woorden als "lach-of-ik-schietshow", "verbaal variéténummer" en "patjepeeërsgedrag".

Kees Klijn vergaarde, met slechts zeven fouten, de eeuwige roem en mag het aankomend jaar de felbegeerde Mees Douglas-wisseltrofee laten pronken in zijn huiskamer.

Een speciale vermelding is voor Rein Leentfaar uit Middelburg, die door het ontbreken van een directe connectie met Heusden niet mee mocht dingen naar de prijzen, maar die wel de tekst met slechts één fout wist neer te pennen. Iedereen ging trots naar huis met een speciale oorkonde geïllustreerd door Bob Leenders.

Het Groot Heusdens Dictee 2018 werd gehouden door Stichting Honsoirde in samenwerking met de Bibliotheek Heusden. Het dictee is terug te kijken bij HTR, mocht u nog willen meeschrijven. Via de website is het mogelijk de tekst in te zien.

Meer berichten
Shopbox