Logo nieuwsbladaltena.nl


Vorige week maakten ook wethouders Cees Schreuders (Aalburg), John Bakker (Werkendam) en Paula Jorritsma (Woudrichem) de huistest.
Vorige week maakten ook wethouders Cees Schreuders (Aalburg), John Bakker (Werkendam) en Paula Jorritsma (Woudrichem) de huistest. (Foto: Gemeente Werkendam)

Gratis huistest beschikbaar voor levensbestendig wonen

Op maandag 18 juni is het project Mijn Huis Op Maat van start gegaan in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Via dit project willen de gemeenten koopeigenaren uitdagen om hun woning toekomstbestendig te maken.

Inwoners van de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem kunnen vanaf 18 juni gebruikmaken van een gratis online huistest. Door de huistest in te vullen krijgen ze advies over mogelijke verbeterpunten van hun woning op het gebied van veiligheid en comfort. Zo zijn er bijvoorbeeld technologische mogelijkheden die een woning comfortabeler maken. Denk daarbij aan gordijnen die automatisch open kunnen of licht dat 's nachts automatisch aangaat bij beweging. Inwoners kunnen de huistest invullen via www.mijnhuisopmaat.nl. Vorige week maakten ook wethouders Cees Schreuders (Aalburg), John Bakker (Werkendam) en Paula Jorritsma (Woudrichem) de huistest.

Inwoners kunnen ervoor kiezen om een vrijwilliger langs te laten komen. Deze vrijwillige woonscanner geeft een gratis advies op maat. Inwoners die hier interesse in hebben kunnen bellen met Loket Altena: (0183) 50 73 07.

Dit jaar organiseren de gemeenten ook informatieavonden in drie kernen. De eerste informatiebijeenkomst staat gepland op donderdagavond 28 juni om 19.30 uur in De Hoogt in Uitwijk. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 19.15 uur.

Meer berichten
Shopbox