Logo nieuwsbladaltena.nl


Hoofdspreker Willem Philipsen was gitarist van Postman, speelde bij Anouk en stond op grote festivalpodia als Lowlands en Parkpop.
Hoofdspreker Willem Philipsen was gitarist van Postman, speelde bij Anouk en stond op grote festivalpodia als Lowlands en Parkpop. (Foto: )

'Duurzaam Brein' bij CultuurPuntAltena

Drie events in het kader van de proefprogrammering die aansluit op een maatschappelijk of cultureel onderwerp; Bibliotheek CultuurPuntAltena is die uitdaging aangegaan. Voor de derde editie binnen het thema 'Duurzaam' zijn de voorbereidingen in volle gang. Op woensdag 27 juni vindt van 20.00 tot 22.00 uur het laatste evenement in deze cyclus plaats.

woudrichem - Deze avond staat in het teken van herkenbaarheid met de focus op Alzheimer, Dementie en NAH (niet aangeboren hersenletsel). Hoofdspreker is Willem Philipsen. Hij was gitarist van Postman, speelde bij Anouk en stond op grote festivalpodia als Lowlands en Parkpop. Totdat hij op jonge leeftijd als door een mokerslag getroffen werd door een herseninfarct. Restschade: zijn linkerarm is verlamd waardoor gitaar spelen niet meer lukt.

Toch zegt hij: "Het gaat beter dan ooit." Willem vertelt met passie, betrokkenheid en inspirerend hoe dat kan. Zijn muzikale interactie met het publiek zal bijzonder zijn! Presentaties worden gegeven door Stichting MEE en Alzheimer café Woudrichem. MEE zet zich in voor een inclusieve samenleving. Ontdek deze avond hoe ze dat doen. Het Alzheimer café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met dementie en hun ondersteuners in welke vorm dan ook.

Maak (beter) kennis met beide organisaties en laat je verrassen door de 'herinneringskoffers' uit de dementheek.

In verband met de te verwachte drukte s.v.p. vooraf aanmelden (ook voor leden) via de website. Voor leden van Bibliotheek CultuurPuntAltena, op vertoon van de pas, is het event gratis. Niet leden betalen 5 euro aan de kassa.

Meer berichten
Shopbox