Een drakenboot is een 14 meter lange boot waarop een trommelaar het ritme aangeeft.
Een drakenboot is een 14 meter lange boot waarop een trommelaar het ritme aangeeft. (Foto: Stichting Drakenbootraces Almkerk)

Tweede editie Drakenbootraces Almkerk

Zaterdag 16 juni vindt alweer de tweede editie plaats van de Drakenbootraces Almkerk aan de Poortweg tussen Almkerk en Uitwijk.

Wat vorig jaar is begonnen als een experiment waarvan niemand eigenlijk wist wat er te verwachten viel, is het nu al een bijna niet meer weg te denken hoogtepunt op de Almkerkse evenementenkalender.

Al wekenlang wordt er in het geheim getraind, tactieken besproken en logo's voor de diverse teamoutfits ontworpen. Kortom, Drakenbootraces Almkerk leeft! Waar men vorig jaar nog startte met tien teams, heeft er nu al een uitbreiding plaatsgevonden naar zestien teams.

Elk team bestaat uit zestien tot twintig personen die al peddelend strijden voor de winst. Een drakenboot is een 14 meter lange boot waarop een trommelaar het ritme aangeeft.

De eerste wedstrijd zal op 16 juni starten om 10.00 uur, naar verwachting zal de finale rond 17.00 uur gepeddeld gaan worden. Naast deze spannende wedstrijden is er voldoende gelegenheid om op het gezellige terras een hapje en drankje te gebruiken.

Voor de kinderen zijn er springkussens en is er een viswedstrijd. Dus kom gezellig langs voor een dag vol spanning en gezelligheid!

Houd voor het laatste nieuws de facebookpagina van Drakenbootraces Almkerk in de gaten.

Meer berichten
Shopbox