Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer informatie over de evenementen en eventueel voor online tickets.
Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer informatie over de evenementen en eventueel voor online tickets. (Foto: Slot Loevestein)

Evenementen juni: van Grenzeloos Loevestein tot Slot Proevenstein

Kruip in de wereld waaruit Hugo de Groot wist te ontsnappen: in Slot Loevestein, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In juni is het extra leuk om Slot Loevestein te bezoeken.

Brocante schatten worden uitgestald, ridders en soldaten zetten hun kamp op en regionale restaurants laten iedereen kennismaken met de lekkerste gerechten. Ook wordt er elke dinsdag tot en met zondag verteld hoe Slot Loevestein omging met grenzen - in de breedste zin van het woord.

Op 10 juni wordt de oude vesting omgetoverd tot een sfeervolle brocante wereld. De kramen tonen je de mooiste schatten uit o.a. België, Frankrijk en Engeland. Er is live muziek, er zijn gezellige terrasjes en een bezoek aan Slot Loevestein behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheid. Toegang tot de brocante markt (let op: contant betalen): Volwassenen: 2 euro (gratis toegang bij bezoek aan het kasteel), kinderen tot 12 jaar: gratis.

Slot Loevestein gaat op 16 en 17 juni terug in de tijd! Tijdens Grenzeloos Loevestein ontdek je hoe Slot Loevestein omging met verschillende grenzen tijdens drie belangrijke tijdenvakken: de Middeleeuwen, de Tachtigjarige Oorlog en de Napoleontische tijd. Dit weekend zetten ridders en soldaten hun tenten op, geven een wapenschouw en vechtdemonstraties. Je kunt leren hoe je moet schieten met een grote katapult en trebouchet. Voor kinderen zijn er speciale workshops zoals een kiddy battle. Toegang vesting: gratis, toegang kasteel: (reguliere tarief).

Als je door de oude toegangspoort binnenloopt komen de heerlijke geuren je al tegemoet. Op 24 juni organiseert Slot Loevestein voor de 4e keer het smaakvolle evenement Slot Proevenstein. De vesting staat deze zondag in het teken van lekker eten en drinken in een historische sfeer. Er is een proeverij van bekende restaurants uit de buurt en een smaakmarkt met streekproducten. Toegang vesting: gratis, toegang kasteel: (reguliere tarief).

Kijk op de website voor meer informatie en online tickets.

Alle evenementen in juni:
10 juni: Brocante markt
10 juni: Bloemenstruintocht Staatsbosbeheer
16 en 17 juni: Grenzeloos Loevestein
17 juni: Bier & Burgers op Vaderdag
23 juni: Midzomeravond struintocht Staatsbosbeheer
24 juni: Slot Proevenstein

Meer berichten
Shopbox