(Een deel van) de cover van het boek.
(Een deel van) de cover van het boek.

Biesbosch en visserij inspiratie voor debuutroman Rijan van Leest

Rijan van Leest uit Hank presenteert 17 juni haar debuutroman Eerste reserve: een literaire roman over opgroeien in een dorp, de band tussen twee broers en de keuze tussen je eigen geluk en dat van je familie.

In Eerste reserve vertelt Van Leest het verhaal van visfileerder Simon, die als kind droomde van reizen naar verre oorden, maar nu als dertiger een kleurloos leven lijdt in het doodgewone dorp Veendijk. Van Leest neemt de lezer mee in het heden en verleden van Simons familie en van het dorp, waar visserij, kerk en oorlog nog steeds van grote invloed zijn op de dorpscultuur. Ook de twee voetbalclubs zetten de verhoudingen op scherp binnen het dorp.

Voor Eerste reserve liet Van Leest zich inspireren door het dorp uit haar jeugd: Moerdijk, dat voor de afsluiting van het Haringvliet in 1971 een echt vissersdorp was. De natuur in de Nederlandse delta, van Biesbosch tot Haringvliet, vormt dan ook regelmatig het decor van het verhaal.

Van Leest is freelance journalist voor o.a. BN DeStem (De Persgroep). Ze schrijft ook regelmatig mee aan sportperiodieken, zoals Sport Leeft! en Helden – wielersport in Brabant.

Eerste reserve (ISBN 978-90-828416-0-2) is vanaf 18 juni voor 19,95 euro verkrijgbaar via de (online) boekhandel en via deze website.

Meer berichten
Shopbox