Een van de werken van Stiena Versluis. Schildersgroep Artemisia exposeert diverse werken tot en met 7 september.
Een van de werken van Stiena Versluis. Schildersgroep Artemisia exposeert diverse werken tot en met 7 september. (Foto: Stiena Versluis)

Schildersgroep Artemisia houdt expositie

In Wijkestein wordt er van 5 mei t/m 7 september geëxposeerd door een schildersgroep. Het is een gevarieerde kunstgroep met de naam Artemisia. Zij komen iedere woensdag in BuBeClu in Wijk en Aalburg bij elkaar om te schilderen.

Er wordt op verschillende niveaus geschilderd en de materialen die gebruikt worden zijn voornamelijk olie- of acrylverf. Ook schuwen zij niet om andere materialen zoals schelpen, veertjes of andere, voornamelijk natuurlijke materialen, in combinatie met verf te gebruiken.

De onderwerpen zijn heel breed en gevarieerd. Wat zij ook schilderen en welke materialen ook worden gebruikt, het resultaat is vaak verrassend. Het positieve van deze kunstgroep is dat ze elkaar stimuleren en advies geven.

De achtergrond van deze kunstgroep is divers. Enkele leden hebben momenteel teken- en schilderles bij Peter Linnartz in Giessen. Ook heeft één van hen een achtergrond in beeldhouwen en een werkstuk voor de Efteling gemaakt. De meeste leden hebben hun ervaring opgedaan bij kunstdocenten Jan de Hoop en Rita van der Laan in Heusden.

Wanneer men geïnteresseerd is in (schilder)kunst is het zeer de moeite waard om de websites www.reneestolk.nl en www.nellysbeeldvorming.nl te bekijken.

In Wijkestein willen zij door middel van een expositie het publiek kennis laten maken met het werk van hun kunstgroep.

Meer berichten
Shopbox