Het belooft een mooie Pinksterdag te worden in kasteel Dussen. Foto: SVKD.
Het belooft een mooie Pinksterdag te worden in kasteel Dussen. Foto: SVKD. (Foto: SVKD)

Verborgen verhalen verteld tijdens Kastelendag

Tweede pinksterdag, maandag 21 mei, kasteel Dussen, dat betekent natuurlijk kastelendag! Een fantastisch evenement voor jong en oud, dit keer rond het thema 'Verborgen verhalen verteld'. Ga je mee op zoek? Het belooft een mooie Pinksterdag te worden in kasteel Dussen.

Je kunt op je zoektocht van alles tegenkomen: je zult in elk geval de schrijversmuis Geronimo Stilton en zijn zus Thea vinden. Ze delen poottekeningen uit en de prijzen aan de winnaars van de verhalen-en kleurwedstrijd van de basisscholen in Altena.

Je kunt dwalen door een reuze-groot doolhof, waar ook boekenfiguren zijn verstopt. Speel een spelletje, kom knutselen en laat je schminken. Op de markt en in het kasteel zijn demonstraties van o.a. bierbrouwer, tingieter, smid, papierschepper en boekbinder. Slenter langs de kramen met kunst, boeken, speelgoed, sieraden, curiosa, etc. Vind een plekje op het terras om te genieten van een lekker hapje en drankje en van de livemuziek en de verhalenvertellers.

Kijk vanaf je picknickkleed naar de bootjes op de gracht. Bovendien zijn de Heeren van Altena en Van Der Dussen aanwezig. Het kasteel is open tussen 11.00 en 17.00 uur. Entree: kinderen t/m 3 jaar en vriendenpashouders gratis, 4 t/m 12 jaar 3 euro, vanaf 13 jaar 6 euro.

Meer berichten
Shopbox