Dennis van Es, de maker van de enige GRC 14-treffer, glijdt hier lang Niels Hofman. GRC 14 kon wel leven met het 1-1 gelijkspel in Gorinchem. Foto: Wout Pluijmert
Dennis van Es, de maker van de enige GRC 14-treffer, glijdt hier lang Niels Hofman. GRC 14 kon wel leven met het 1-1 gelijkspel in Gorinchem. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Almkerk en NOAD'32 kunnen het kampioenschap ruiken

Het ziet ernaar uit dat het Land van Heusden en Altena in mei twee kampioenen aflevert. Almkerk en NOAD'32 zijn kansrijk om rechtstreeks promotie af te dwingen.

Door Wout Pluijmert

ALMKERK - Aan de eigen Sportlaan liet het nog altijd ongeslagen Almkerk zich niet afbluffen door buurman Woudrichem. Door doelpunten van Erwin Verbruggen, Niels Nieuwesteeg en Jelle Stalenhoef werd het 3-0 voor de koploper, die de concurrentie verder op achterstand heeft gezet. Nivo Sparta en Roda Boys waren zo vriendelijk om punten te verliezen. Almkerk gaat nu in eigen huis eerst inhalen tegen SV Meerkerk en Wilhelmina'26, waarna op 12 mei de belangrijke uitbeurt tegen Roda Boys op het programma staat. Vervolgens krijgt de ploeg van de succesvolle trainer Robert Roest nog te maken met Drechtstreek en Pelikaan. Almkerk kan de titel dus al ruiken. NOAD'32 had al heel dicht bij promotie kunnen zijn als het zaterdag uit bij Haaften een goed resultaat had behaald. Maar de machine uit Wijk en Aalburg hapert de laatste weken af en toe. In april werd al voor de tweede keer verloren. Op Het Korenzand is echter nog lang geen sprake van paniek. Zaterdag speelt NOAD'32 thuis het inhaalduel tegen Sleeuwijk. Bij winst is het gat met de enige echte concurrent, SV Capelle, weer zeven punten en dan zijn er nog vijf duels te gaan.

In de eerste klasse houdt GRC 14 nog altijd het hoofd boven water. Het sloeg in Gorinchem de aanval van concurrent GJS af en omdat de staartploegen ook moeilijk tot winst komen, blijft het gat met de degradatiestreep zeven punten. Gezien het programma dat de clubs onderin nog voor de kiezen krijgen, lijkt de situatie voor de Giessen/Rijswijk-formatie redelijk veilig. De ploeg maakte er tegen GJS overigens niet veel van. Hotse-knotse-voetbal, waarbij in de wedstrijd geen moment de combinatie werd gezocht. Bij GJS was het van hetzelfde niveau zodat de tweehonderd toeschouwers langs de lijn zich niet echt vermaakten. In Werkendam heeft men de handdoek kennelijk gegooid. Kozakken Boys leek vooral thuis onverslaanbaar. Daar dacht de Koninklijke HFC toch anders over. De ploeg uit Haarlem pakte met een 2-1 zege de drie punten mee. Trainer Danny Buijs wees zijn zwakke achterhoede als hoofdschuldige aan.

Meer berichten
Shopbox