Foto: Toon van Iersel

Koningsdag in Land van Altena

Dit jaar zijn er voor het eerst gezamenlijke Koningsdag-festiviteiten in Giessen-Rijswijk, georganiseerd door de nieuwe oranjevereniging Giessen-Rijswijk op het nieuwe evenemententerrein, nabij sporthal de Jager. Koningsdag is op vrijdag 27 april, maar de activiteiten beginnen donderdag al en lopen door tot en met 3 mei.

Giessen/Rijswijk - Voor jong en oud is er wel een festiviteit waaraan hij of zij kan deelnemen: de aubade op Koningsdag, een knutselmiddag voor de jongsten, een feestavond voor de jeugd met D'n Hok uit Almkerk en als klapstuk een optreden van DJ Phuture Noize, voor de iets oudere bezoekers een Hollandse avond met DJ Thomas en Raymon Hermans en een gezellige middag voor de ouderen, voor alle sportievelingen wordt er een obstacle run rondom de feesttent uitgezet en voor de gamers is er een FIFA 18 toernooi waaraan maximaal 80 deelnemers kunnen deelnemen. De finale is direct te volgen op een groot scherm.

Zaterdag 28 april is er een Kinderplayback met DJ Thomas. Opgeven hiervoor kan via ovgr.playback.2018@gmail.com.

Kijk op www.facebook.com/OV.Giessen.Rijswijk hoe je kan deelnemen aan een van de andere activiteiten.

Ook een nieuwe vereniging kan niet bestaan als er geen (bestuurs)leden, sponsoren en veel vrijwilligers zijn. De vereniging is dan ook nog op zoek naar vrijwilligers voor de activiteiten en naar twee nieuwe bestuursleden.

De nieuwe oranjevereniging Giessen-Rijswijk vloeit voor uit de twee verenigingen Oranjevereniging Rijswijk NB. en Oranjevereniging Je Maintiendrai.

Programma

Donderdag 26 april
Feestavond met Phuture Noize en entertaimentgroep 't Hok uit Almkerk

Vrijdag 27 april, Koningsdag

Aubade

koffie met oranje tompouce

Versierde (kinder) fietsoptocht

Zeskamp

Feestavond met Raymon Hermans en DJ Thomas

Zaterdag 28 april

Obstacle run

Kinderplayback DJ Thomas

Zondag 29 april

Tentdienst olv Ds Mouw

Maandag 30 april

Kinderbingo

Darten en Klaverjassen

Dinsdag 1 mei

Ouderenmiddag

E-sports FIFA 18

Woensdag 2 mei

Bingo vanaf 18 jaar

Donderdag 3 mei

Kindermiddag Schuimparty met DJ Thomas

Goet/Foud Party
in Nieuwendijk

Door Piet van Vugt

Nieuwendijk - Koningsdag, 27 april, in Nieuwendijk wordt afgesloten met een Goet/Foud Party in sportzaal de Iris. Naast dj-muziek is er een optreden van entertainer Johnny Gold. Voorafgaand aan het optreden is het de hele dag feest in Nieuwendijk.
Om 8.00 uur start al een vrijmarkt op het plein bij Tavenu. Aansluitend is er om 11.15 uur een grote Dorpsbrunch, waarvoor deelnemerskaarten gekocht moeten worden. Na afloop start de altijd ingewikkelde Autopuzzelrit. Tegelijkertijd is er een kindermiddag op het plein bij Tavenu.

Om Nieuwendijk te attenderen op de feestavond is er om 19.00 uur een lawaaioptocht door het dorp met het thema Goet/Foud. De tocht eindigt weer bij Tavenu, waar om 20.00 uur in de sportzaal de uitslag van de autopuzzelrit bekend wordt gemaakt. De slotparty start om 21.00 uur. Die activiteit is gratis toegankelijk.

Zangavond
in Werkendam

Werkendam - De jaarlijkse Oranjezangavond in de Rehobothkerk in Werkendam is op vrijdag 27 april, Koningsdag. Het mannenkoor Door Eendracht Verbonden uit Werkendam verleent medewerking. Solo wordt er gezongen door bariton Paul Visser. Organist op deze avond is Jaap Boer.

Het koor zingt psalmen, gezangen en bekende vaderlandse liederen. Er is ook ruimte voor samenzang. Aan het einde van de avond worden er twee verzen van het Wilhelmus gezongen.

De opening, meditatie en sluiting wordt verzorgd door evangelist H.Bor uit Poederoijen. De toegang van deze avond is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden voor de Spaanse Evangelische Zending.

De avond begint om 19.00 uur aan Binnengriend 27 in Werkendam.

Muziek
in Hank

Hank - 't Uivernest in Hank is door het Oranje Comité goed gevuld om de verjaardag van de koning te vieren. Op donderdag 26 april is om 20.00 uur het meezingfestijn van The Young Stage Band. De band repeteert iedere vrijdag in 't Uivernest en viert deze avond haar jubileum. De entree is gratis.

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, is er muziek van St. Caecilia in de grote zaal met koffie en gebak. In de middag begint het feest in het café om 14.00 uur met coverband Full House, bestaande uit vijf jongeren uit de Noordoostpolder.

Kinderfeest
in Drongelen

Drongelen - Ook Drongelen pakt uit met Koningsdag, 27 april. Voor de kinderen komt om 10.00 uur goochelaar Jeffrey optreden in het dorpshuis De Oude School. Hij betrekt de kinderen bij zijn show. Na zijn optreden kunnen de kinderen in het dorpshuis blijven om frietjes met een snack eten.

De middag begint met een fietsoptocht. Thema dit jaar is Ridders en Draken. De optocht start om 13.30 uur. De prijzen worden uitgereikt rond 14.00 uur. Vanaf 14.15 uur is er in de tent buiten muziek met een hapje en drankje en zijn er spelletjes zoals kogelstoten.

De feestelijke dag wordt afgesloten met een feestavond in het dorpshuis. The Fast Lane trad al eerder op met Koningsdag en is nu weer van de partij.

Tentfeest
in Andel

Andel - Andel viert van tot en met 28 april de verjaardag van onze koning. Op 26 april is er een tentavond met dj Ted. De avond begint om 20.30 uur. Toegang kost 3 euro.

Op 27 april ontbijten de inwoners van Andel samen tijdens het dorpsontbijt in de tent bij de Romboutstoren. Het collega van B&W komt meegenieten van de vers gebakken broodjes en de gebakken eitjes. Inschrijven kan door een mail te sturen naar ggoemaat@hotmail.com. Het ontbijt begint om 8.30 uur. Deelname kost 4 euro. Kinderen tot en met groep 8 mogen gratis mee-eten onder begeleiding van een volwassene.

Om 10.00 uur is er een aubade en de start van de versierde fietsenoptocht. Vanaf 11.00 uur kan er gesprongen worden op het springkussen. Dj Julian draait zijn plaatjes vanaf 15.00 uur. Om 15.30 is er nog een schuimparty en om 16.00 uur start een barbecue.

De feestweek wordt afgesloten op 28 april met de prijsuitreiking van D'n Aelse Dorpsquiz.

Kinderspelen
in Woudrichem

Woudrichem - De Woudrichemse kinderspelen op Koningsdag zijn dit jaar op sportterrein het Bolwerk. Kinderen kunnen tussen 10.30 en 12.30 uur koekhappen, spijkerbroekhangen, zweefballen en mega vier op een rij spelen. Van 9.00 tot 13.00 uur is er een vrijmarkt met een springkussen. Van 14.00 tot 17.00 uur zingen de koren De Maasmaten en het Vischwijvenkoor.

Live kijken
in Genderen

Genderen - Koningsdag in Genderen start om 9.15 uur met een aubade en het hijsen van de vlag, waarna de ballonnen worden opgelaten. Ook is de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd van 2017.
Om 9.45 uur verschijnt clown Doedel. Om 11.00 uur begint de dorpsbrunch waar op een groot scherm live gekeken kan worden naar de verrichtingen van de koning en zijn familie.
Vanaf 13.30 uur kunnen de kinderen apenkooien. Daarna begint om 19.30 uur een kinderdisco met een feestavond met dj Jos en karaoke.

Quizen
voor kids

Babyloniënbroek - De schuur van familie De Graaff aan Broeksestraat 75 is dit jaar het decor van Koningsdag in Babyloniënbroek. Om 18.45 uur begint een quiz voor kinderen van de basisschool. Om 19.30 uur is er een serenade met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus. Om 20.15 uur begint de quiz voor iedereen ouder dan de basisschoolleeftijd.

Puzzelen
in Veen

Veen - In de Venehof en de Vlaeshof in Veen zijn op Koningsdag allerlei activiteiten. Versierde fietsen trekken van 8.30 uur door het dorp. Na de aubade en de ballonnenwedstrijd kunnen bezoekers zich inschrijven voor fiets- en autopuzzeltochten. 's Avonds is er een zeepkistenrace. Kijk voor meer informatie over deze dag op:

oranjeverenigingveen.nl

Meer berichten