De reis naar Galati in Roemenië  volgt na een enorm succesjaar voor brassband Oefening en Uitspanning
De reis naar Galati in Roemenië volgt na een enorm succesjaar voor brassband Oefening en Uitspanning

Oefening en Uitspanning op reis naar Roemenië

Na een zeer geslaagde concerttour naar Vietnam begin 2017, heeft Oefening en Uitspanning het reisvirus te pakken. De band heeft van een aantal sponsors van de Vietnamtour een uitnodiging ontvangen en aanvaard om tijdens het Hemelvaartweekend naar Galati in Roemenië te komen om meerdere concerten en workshops te geven.

Wijk en Aalburg - Galati is de grootste Roemeense havenstad aan de Donau. De stad heeft een koopvaardij- en een marinehaven en de grootste en oudste scheepswerf van Roemenië. Deze industrie heeft ervoor gezorgd dat er ook veel Nederlandse bedrijven hier actief zijn.

Woensdag 9 mei gaat Oefening en Uitspanning per vliegtuig en bus naar Galati.

Programma
Het programma staat al grotendeels vast. Donderdag is het eerste concert op een rondvaartboot op de Donau. Vrijdag wordt de Damen Galati scheepswerf bezocht waar een lunchconcert gegeven wordt. 's Avonds staat er een concert in het gradina publica park van Galati met de plaatselijke fanfare Valurile Dunarii (Golven van de Donau) op het programma.

Zaterdag wordt er overdag een workshop gegeven aan kansarme kinderen via de Heart of a Child Foundation Galati, in de avond is er een galaconcert in Galati Musical Theatre voor de medewerkers van de sponsoren.

Zondagavond treedt Oefening en Uitspanning op tijdens een benefietconcert, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Heart of Child Foundation Galati.

Op maandag vertrekt Oefening en Uitspanning weer naar Nederland, een onvergetelijke ervaring rijker.

Je kunt tijdens de tour op de hoogte blijven via de facebookpagina van de brassband. Dagelijks zullen hier updates op geplaatst worden.

Succesjaar
De reis volgt na een enorm succesjaar voor brassband Oefening en Uitspanning, waaraan de reis naar Vietnam zeker heeft bijgedragen. In juli 2017 won de band tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in de eerste divisie, en mag zich hierdoor vier jaar lang wereldkampioen noemen.

Alsof dit nog niet genoeg was, werd de band in oktober ook nog Nederlands kampioen eerste divisie tijdens de NBK in Utrecht. Opvallend was dat er maar liefst een verschil van drie punten was met de band op de tweede plaats.

Meer berichten
Shopbox