Voorspeelmiddag van KNS

Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd kan terugkijken op een zeer geslaagde voorspeelmiddag, waarbij de nieuwe aanwas liet horen wat ze in huis hebben. De middag was bedoeld voor de jeugdleden, maar ook de gevorderde muzikanten mochten meedoen. En voor sommigen is dat (ook na meer dan 35 jaar muzikale ervaring) nog best spannend. In een gezellig gevuld Rondeel traden vele leden van de vereniging op. Sommigen alleen, anderen in een duet of trio, sommigen met cd en weer anderen met pianobegeleiding.

Woudrichem - Zo waren er optredens van leerlingen die in oktober met de blazersklas zijn begonnen op de Eben Haëzer. Zij bewijzen dat muziek maken heel leuk is, en dat je in een half jaar tijd al hele leuke liedjes kunt spelen met elkaar. Ook waren er gevorderde leerlingen die meededen. Rianne en Marieke op dwarsfluit met pianobegeleiding en Fabiënne op klarinet oogstten veel lof met hun indrukwekkende optredens. Ook was er een kopertrio (cornet-trompet-trombone) wat bij elkaar opgeteld goed is voor 118 jaar muzikale ervaring. Tevens waren er een aantal leerlingen dat nu een paar jaar les heeft en met elkaar in het Opleidingsorkest speelt. Zij traden allemaal individueel op.

Het Opleidingsorkest van Kunst Na Strijd bracht een zeer gevarieerd programma ten gehore, dat aangekondigd werd door de leerlingen zelf. Duidelijk is dat deze groep muzikantjes veel vooruitgang boekt, als je dat vergelijkt met hun optreden op het Nieuwjaarsconcert in januari. Alle deelnemers kregen een certificaat van deelname mee.

Meer berichten
Shopbox