JA! Jeugdfanfare Altena op het podium van het ONFK. Jennifer van Dalen zit links naast dirigent Ron van Vuuren. Foto: Akkelien Reitsma
JA! Jeugdfanfare Altena op het podium van het ONFK. Jennifer van Dalen zit links naast dirigent Ron van Vuuren. Foto: Akkelien Reitsma

Dirigent Van Vuuren trots op 'zijn' JA!

Eén bus, 200 km, 40 muzikanten, 13 april, één dirigent, één compositie, negen deelnemers, 15 minuten inspeeltijd, achtenhalve minuut podium, 85,67 punten, vijfde plaats. Dat is de deelname van JA! Jeugdfanfare Altena aan het ONFK in Drachten in cijfers.

Drachten - Jennifer van Dalen, muzikant van JA! Jeugdfanfare Altena, vertelt enthousiast dat de muzikanten vanaf januari hard naar deze dag hebben toegewerkt. "Gewone repetities, sectierepetities, gastdirecties, deelname aan de Paasblaas in Aarlanderveen en natuurlijk ons goed bezochte succes-wens-uitzwaai-concert. Daar speelden we het verplichte werk Fúzje voor de laatste keer in voorbereiding op de grote dag van afgelopen vrijdag. We hebben er alles aan gedaan: er is zelfs een muzikant die het plaatsen van zijn beugel heeft uitgesteld omdat trompetspelen met beugel niet zo lekker gaat."

Dirigent Ron van Vuuren is trots op 'zijn' Jeugdfanfare: "30 van de 40 muzikanten hebben nog nooit in zo'n entourage opgetreden. Zelfs voor mij was dit de eerste keer als dirigent. Ik ben heel blij met het resultaat van 85,67 (van de 100) punten. We zijn in september 2016 met negen muzikanten gestart en dan spelen we anderhalf jaar later met 40 muzikanten op een zeer goed niveau in de vierde divisie op het ONFK." Deze mening wordt onderstreept door de juryvoorzitter. Hij roemde het hoge niveau en vond dit zelfs hoger dan doorgaans op een concours wordt gehoord.

Meer berichten