Anja de Fijter en Mandy Stalenhoef uit Dussen zijn wereldkampioen geworden met hun pomponteam.
Anja de Fijter en Mandy Stalenhoef uit Dussen zijn wereldkampioen geworden met hun pomponteam.

Wereldkampioen met het pomponteam!

Ja hoor het is gelukt, Anja de Fijter en Mandy Stalenhoef uit Dussen zijn wereldkampioen! Samen met de meiden van het Pomponteam Synergy waarmee ze Nederland vertegenwoordigden op het WK Twirlen in Noorwegen.

Noorwegen - Ze hebben er keihard voor gewerkt, al die trainingen zijn zeker niet voor niks geweest. Het team bestaat uit 55 meiden, waaronder vijf uit de regio, te weten: De Fijter en Stalenhoef uit Dussen, Sanne van Oosterhout uit Den Bosch en Celine van der Wiel en Lieke Brok uit Waalwijk.

"We hebben gewonnen van Amerika dat Twirlland nummer één is. Normaal gaan die er met het goud vandoor maar deze keer dus mooi niet!", aldus een enthousiaste De Fijter. Amerika werd tijdens het wereldkampioenschap derde en Frankrijk tweede. Mandy Stalenhoef deed ook mee op het onderdeel Twirling Corps. Deze groep van 44 meiden van Synergy hebben daarmee een mooie derde plaats behaald, Amerika werd daarbij tweede en Noorwegen eerste.

Het WK Twirlen werd gehouden van 28 maart tot en met 1 april in Lillehammer, Noorwegen. Er waren 18 deelnemende landen. Nederland maakte vooral indruk met het thema 'Terrorisme'. In de routine komen de aanslagen van 9/11, Parijs en Londen aan bod. De boodschap is hoop en geen angst en dat werd erg goed gebracht. Het werd beloond met een staande ovatie van het publiek.

Meer berichten