Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het 'milieuvriendelijke' niveau. Het Biesbosch MuseumEiland is, in navolging op 2017, ook voor 2018 en 2019 weer in het bezit is van de gouden Green Key.
Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het 'milieuvriendelijke' niveau. Het Biesbosch MuseumEiland is, in navolging op 2017, ook voor 2018 en 2019 weer in het bezit is van de gouden Green Key. (Foto: Ronald Tilleman)

Biesbosch MuseumEiland krijgt goud

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot item. En dat is niet vreemd. De natuur en het milieu staan dagelijks onder druk en de mens is nog altijd de grootste vervuiler. Natuurlijk is dit geen onderwerp waar je je zorgen om wilt maken op een gezellig dagje uit. Daarom doet het Biesbosch MuseumEiland dat voor haar gasten. Het Biesbosch MuseumEiland is namelijk aangesloten bij Green Key.

Werkendam - Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kun je zien dat een bedrijf er alles aan doet om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaat men net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het 'milieuvriendelijke' niveau. Het Biesbosch MuseumEiland laat met trots weten dat ze in navolging op 2017 ook voor 2018 en 2019 weer in het bezit is van de gouden Green Key.

In de praktijk
Natuurlijk vraagt het Biesbosch MuseumEiland niet van je om tijdens een bezoek aan het MuseumEiland continu rekening te houden met natuur en milieu. Daarom hebben zij ervoor gezorgd dat hun maatregelen vrijwel onzichtbaar zijn voor bezoekers, terwijl het effect groot is. Afval scheiden, gebruik van waterbesparende kranen en sensorverlichting zijn de meest bekende maatregelen. Maar er is meer:

Het Biesbosch MuseumEiland doet aan zelfzuivering van afvalwater via een wilgenfilter. Er wordt gebruik gemaakt van energiebesparende verlichting, rivierwaterkoeling en elektrisch aangedreven fluisterboten. De catering maakt gebruik van energiezuinige apparatuur en ook wordt de lokale economie gesteund door het gebruik van biologische streekproducten.

Zonder dat je het merkt, draag je als bezoeker een steentje bij aan de bescherming van natuur en milieu. En ondertussen heb je een onvergetelijke dag met de hele familie. Zo makkelijk kan het zijn.

Wil je meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op de website www.greenkey.nl.

De toekomst
Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org lees je alles over hun ideële doelstellingen: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze aarde.

Meer berichten