Aanbiedingen

door Jules Faber

Sta ik natuurlijk weer in de verkeerde rij. Ik dacht even tussen de werkzaamheden door bij de supermarkt een paar boodschappen te doen. Ik zie wel dat de rij bij de pinkassa veel kleiner is, maar ik wil contant betalen. Heb ik daar toevallig gisteren niet iets over gelezen? Tijdens het wachten op mijn knipbeurt bij de kapper?

Oh ja, in één van de bladen stond iets over pinnen: Er is duidelijk verschil in pingedrag van mannen en vrouwen. Mannen pinnen gemiddeld tussen de 50 en 100 euro, terwijl vrouwen het vaker houden op 50 euro. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat mannen meer contant geld op zak hebben. Dat zal natuurlijk wel de reden zijn waarom ik contant wil betalen?

Nu ik in de rij sta bij de kassa en de aanbiedingen en stille verleiders om mijn aandacht vragen, vraag ik mij af of ze aan die artikelen veel aan verdienen. Of zijn die producten niet zo gewild en zijn ze bijna over de datum, omdat ze in de aanbieding zijn. Mensen krijgen blijkbaar een warm gevoel bij aanbiedingen, persoonlijk loop ik daar niet zo warm voor. Ook bij twee halen één betalen krijg ik vaak het idee dat ik altijd voor dat product teveel heb betaald.

Hé, de bonbons zijn afgeprijsd en nu in de aanbieding. Die neem ik mee voor mijn schoonmoeder. Over aanbiedingen gesproken: bier en luiers in grootverpakking zijn altijd wel ergens in de aanbieding. Daar is over nagedacht. Die kun je het beste meenemen als je met de auto bent. Tja, dan kun je net zo goed ook de andere grote en zware boodschappen meenemen, omdat je toch een winkelwagentje nodig hebt. Slim hè, van de winkels en de supermarkten, om zware en grote producten vaak in de aanbieding te doen, ondanks dat ze daar bijna niets op verdienen.

"Wie was er aan de beurt?", hoor ik de caissière zeggen. Als ik er zo over nadenk, dan is het toch 'Wie is er aan de beurt'? De klant die aan de beurt was, die is toch al vertrokken? "Meneer, meneer." Oh, ik ben ik aan de beurt. Hopelijk hebben ze de aanbiedingen op de kassa aangepast, als je niet oplet betaal je nog de normale prijs. Verdorie nou ben ik ook nog mijn bonuspas vergeten. "Wilt u koopzegels en de kassabon?", vraagt de caissière. "Nee, dank je wel", antwoord ik terwijl ik betaal en snel mijn boodschappen in mijn tas doe. Gelukkig ben ik deze keer niet gezwicht voor al die andere aanbiedingen.

Meer berichten