De Lenteloop zaterdag 7 april is de eerste van zes wedstrijden die gaan meetellen voor het Altena Road Circuit. Kijk voor meer informatie over het circuit op altenaroadrunners.nl.
De Lenteloop zaterdag 7 april is de eerste van zes wedstrijden die gaan meetellen voor het Altena Road Circuit. Kijk voor meer informatie over het circuit op altenaroadrunners.nl.

Altena Road Circuit start met Lenteloop in Brakel

Het Altena Road Circuit gaat op zaterdag 7 april van start met de Lenteloop in Brakel. Het is de eerste van zes wedstrijden die gaat meetellen voor het oudste stratenloopcircuit van Nederland. Na een aantal jaren van terugloop zijn de laatste twee jaar weer behoorlijk succesvol en dat wil de organiserende vereniging dit jaar graag weer doorzetten. Er zijn daarvoor een aantal nieuwe wijzigingen doorgevoerd.

Brakel - Zo zal er geen apart klassement meer zijn voor de recreanten, daardoor kunnen de prestatie lopers zich gaan meten met de atleten in hun leeftijdsklasse. Nieuw zijn ook de klasse mannen +65 en vrouwen +55. Ook de jeugdlopen staan weer op het programma en voor hun geldt dezelfde puntentelling als bij de gewone wedstrijd. Iedere deelnemer moet aan minimaal vier van de zes wedstrijden meedoen om voor het klassement in aanmerking te komen. Iedereen die aan vijf of zes wedstrijden meedoet tellen de beste vier resultaten met twee punten extra voor iedere meer gelopen wedstrijd. Na Brakel wordt er ook nog gelopen op 4 juli in Werkendam, 22 augustus in Genderen, 13 september in Giessen, 13 oktober in Hank en de traditionele afsluiting is ook dit jaar met de Vestingstad Run in Woudrichem op 3 november.

Het programma in Brakel, volgende week zaterdag 7 april, start om 13.00 uur met de diverse jeugdlopen, een half uur later kan men starten voor de wandeltochten van 6 en 18 kilometer en om 14.00 uur precies gaat de 5 kilometer prestatieloop en de 10 kilometer wedstrijd van start.

Ook dit jaar wordt er in Brakel gelopen voor een goed doel: De Activoband uit Andel. De Activoband is een muziekgroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Het samen maken en beleven van muziek biedt de mogelijkheid om zonder woorden te communiceren en zich te uiten.

Kijk voor meer informatie op altenaroadrunners.nl.

Meer berichten