Zaterdag werd Kunst voor Vlinderkind gehouden in 't Rondeel. Het was een combinatie van een concert met een kunstveiling. De opbrengst van de veiling kwam volledig ten goede aan Stichting Vlinderkind. Foto: Corrie Verstappen
Zaterdag werd Kunst voor Vlinderkind gehouden in 't Rondeel. Het was een combinatie van een concert met een kunstveiling. De opbrengst van de veiling kwam volledig ten goede aan Stichting Vlinderkind. Foto: Corrie Verstappen

Succesvolle veiling voor Vlinderkind

In 't Rondeel in Woudrichem vond afgelopen zaterdag Kunst voor Vlinderkind plaats, een combinatie van een concert met een kunstveiling. De opbrengst van de veiling kwam volledig ten goede aan Stichting Vlinderkind, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar de ernstige en ongeneeslijke huidaandoening Epidermolysis Bullosa, ook wel Vlinderziekte genoemd.

Woudrichem - Om 18.00 uur ging het evenement van start met de verkoop van schilderijtjes van de schoolkinderen van 't Ravelijn en Eben Haëzer uit Woudrichem. Zij hadden onder leiding van lokale kunstenaars een schilderijtje gemaakt met als thema het beroemde klassieke muziekwerk van Mussorgsky: Schilderijen van een Tentoonstelling. Ook konden bezoekers de schilderijen, foto's en beelden die door lokale kunstenaars ter beschikking zijn gesteld alvast bekijken. Met behulp van een professioneel veilingboekje konden de kopers alvast hun keuze bepalen.
Om 19.00 uur liep 't Rondeel in Woudrichem gezellig vol. Kunst Na Strijd opende de avond met New Baroque Suite, een klassiek werk met swingende elementen. Daarna volgde het eerste gedeelte van de veiling onder leiding van Jaap Hartman. Hoewel de zaal even moest opwarmen, kwamen de biedingen al vrij snel goed los. Ook werden schilderijtjes van schoolkinderen geveild en enkele grote werken die door een hele klas zijn gemaakt. Ook deze kunst leverde mooie bedragen op. Er werd af en toe flink tegen elkaar op geboden.
Na Danse Macabre, bekend van het Spookslot in de Efteling, volgde het tweede deel van de kunstveiling. Hier werden ook twee foto's geveild die zijn gemaakt en gesigneerd door Thom Hoffman, evenals twee door de acteur gesigneerde boeken. Ook hier was veel belangstelling voor.
KNS sloot de avond af met enkele delen uit Schilderijen van een Tentoonstelling. Ze speelden die delen die ook op de basisscholen waren beluisterd door de kinderen.

Cheque
Vervolgens was het tijd om de balans op te maken. Erik in 't Veld, initiatiefnemer van het hele project, mocht de cheque met het bedrag uitreiken aan Wim Kant, penningmeester van de muziekvereniging. Op de cheque stond het magistrale bedrag van 5.000 euro, maar later bleek na enkele giften en bijtellen van de fooienpot bij de uitgang dat de penningmeester het geweldige bedrag van 5.500 euro zal overschrijven naar Stichting Vlinderkind.

Kunst Na Strijd mag terugblikken op een geweldige avond. Muzikaal hebben zij een heel mooi resultaat neergezet. En de veiling had werkelijk een overweldigend resultaat.

Meer berichten