Regio limiet voor Besselink

Vijf zwemmers kwamen het afgelopen weekend aan de start van een zwemwedstrijd. In Oosterhout zwommen Celine Besselink en Chimène Huisman (foto). Nico Swart, Paul en Annette Wijnja doken in Amersfoort het water tijdens een masters wedstrijd. De prestaties van Celine en Nico vielen het meeste op.

Amersfoort/Oosterhout - Celine had haar zinnen gezet op de limiet voor de Regio Zomer Kampioenschappen eind mei/begin juni van dit jaar. Enkele weken geleden kwam ze 0,05 seconden te kort, maar dit weekend in Oosterhout, in het 50 meter bad, bleef ze er bijna een seconde onder. Daarnaast was ze drie tienden sneller dan in een 25 meter bad. Chimène wist op de 100 vrije slag haar beste tijd met vier seconden aan te scherpen en op de schoolslag was veertig seconden sneller dan in een 25 meter bad.

De masters zwommen in het oude bad van Amersfoort. Nico wist op de 50 schoolslag zijn beste tijd met bijna twee tienden aan te scherpen, terwijl hij op de rugslag sprint er twee tienden boven bleef. Voor Paul was er vooral een goede tijd op de 100 vrije slag, zijn tijd op de vlinderslag viel tegen. De vlinderslag gaat dit seizoen moeizamer bij Paul en dat bleek ook dit weekend. Annette zwom de 50 en 200 schoolslag en hoopte op goede tijden. Helaas ging het niet helemaal naar wens en vielen de tijden tegen.

Over vier weken staat de laatste competitiewedstrijd op het programma en daarna gaat de focus op de kampioenschappen. Begin mei staan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen op de kalender en eind mei en begin juni de regio kampioenschappen.

Meer berichten