v.l.n.r.: Ties van der Mooren, Etiënne van Dalen en Remco Lankhaar, slagwerkers van JA!. Foto: Marianne Vissenberg
v.l.n.r.: Ties van der Mooren, Etiënne van Dalen en Remco Lankhaar, slagwerkers van JA!. Foto: Marianne Vissenberg

Slagwerkers JA! klaar voor het ONFK

JA! Jeugdfanfare Altena neemt op vrijdag 13 april deel aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) in Drachten. In voorbereiding hierop hebben de muzikanten onlangs sectierepetities gehad onder leiding van vakdocenten.

Woudrichem - "En die waren best zinvol", aldus slagwerker Remco Lankhaar. Lankhaar bespeelt de percussie instrumenten in het te beoordelen werk 'Fúzje' van componist Rob Goorhuis. "We hebben niet zozeer aan ritmes gewerkt, maar wel veel tips gekregen over het gebruik van soorten stokken en bekkens." Ties van der Mooren, de paukenist van dit stuk, kan dit beamen: "Het was een leerzame repetitie. Frank vertelde ons over speelmanieren en handigheidjes in techniek. Die gaan we zeker toepassen." Wat verwachten ze van het ONFK? "We hopen er een gezellige dag van te maken. Dat begint natuurlijk al met zijn allen in de bus naar Drachten. Het bestuur van JA! heeft zelfs voor 20 muzikanten verlof van school geregeld, want we vertrekken al om 14.00 uur. Het belooft voor ons allemaal een bijzondere dag te worden waar we met veel plezier op terug kunnen gaan kijken."

Zondag 8 april repeteert JA! voor de laatste keer. Om 16.30 uur geven zij nog een 'uitzwaai-succes-wens-concertje' voor de thuisblijvende supporters in 't Rondeel in Woudrichem, iedereen is welkom. De optreedtijden zijn pas op 13 april bekend. Op de facebookpagina van JA! kun je dan zien hoe laat ze optreden.

Meer berichten