Sleuteloverdracht Kwartiermeesters aan Catering Lokaal. De dames Rina Nieuwenhuizen en Yvonne Pit zullen na bijna 20 jaar intensieve betrokkenheid het fort verlaten.
Sleuteloverdracht Kwartiermeesters aan Catering Lokaal. De dames Rina Nieuwenhuizen en Yvonne Pit zullen na bijna 20 jaar intensieve betrokkenheid het fort verlaten.

Nieuwe exploitant voor Fort Altena

Fort Altena krijgt nieuwe uitbaters. Brabants Landschap verhuurt het fort sinds 2005 als feest- en vergaderlocatie aan de Kwartiermeesters, Rina Nieuwenhuizen en Yvonne Pit. Nu zij te kennen hebben gegeven om per ingang van maart 2018 te stoppen met deze locatie werd de zoektocht gestart naar een nieuwe uitbater. En deze werden gevonden. Vorige week gaven de dames het 'horeca-stokje' over aan Catering Lokaal uit Nieuwegein. De dames zullen na bijna 20 jaar intensieve betrokkenheid het fort verlaten.

Werkendam - Jan Baan, directeur van Brabants Landschap stond kort stil bij de lange samenwerking met de Kwartiermeesters. Hij benadrukte ook dat de Kwartiermeesters altijd 'vanuit het basisbelang van Fort Altena met Brabants Landschap de samenwerking zijn aangegaan.'

De 'Meisjes van Altena', zoals ze zich noemen, hebben Fort Altena in samenwerking met Brabants Landschap van een ontoegankelijk fortterrein ontwikkeld tot een gastvrij recreatieplein. Niet alleen als wandelaar, fietser of cultuurhistoricus kom je hier aan je trekken, ook de zakelijke klant kan er een nuttige dag doorbrengen. En niet te vergeten: menig 'ja-woord' wordt hier gegeven.

Alex Bontenbal en Brian Schoonderbeek, de 'Jongens van Catering Lokaal', willen hier met hun eigen creativiteit en ambachtelijkheid op doorgaan. Naast de brasserie, trouwerijen, verjaardagen en vergaderingen gaan ze zich ook richten op congressen en outdoor/teambuilding activiteiten voor de zakelijke markt.

De kracht van Catering Lokaal is dat ze voor elke bijeenkomst een netwerk van lokale leveranciers opzetten. De horecafunctie op Fort Altena willen ze met deze filosofie verder benutten en uitbouwen. "Natuurlijk borgen we de huidige en toekomstige activiteiten met het vertrouwde team. Met de slogan 'Lekker (h)eerlijk uit de omgeving' zal de parel van het zuidelijke deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie lokaal meer gaan schijnen. Een gedachtegoed waar Brabants Landschap zich prima in kan vinden."

Informatiepunt

In het torenfort is in 2012 het eerste infopunt van Brabants Landschap ingericht. Bezoekers kunnen er meer te weten komen over de natuur en werkzaamheden van Brabants Landschap in het Land van Heusden en Altena. De laatste jaren is veel werk gemaakt van de restauratie van dit fort. Het was de omvangrijkste bouwkundige ingreep uit de geschiedenis van Brabants Landschap. Het is nu een belangrijke recreatieve poort: het vertrekpunt om te voet, per fiets of kano het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch te verkennen.

Meer berichten