Voor Wielertrimclub Hank is vorige week het wielerseizoen begonnen.
Voor Wielertrimclub Hank is vorige week het wielerseizoen begonnen.

Seizoensstart WTC HANK

Hank - Het wielerseizoen voor Wielertrimclub Hank is vorige week zondag gestart met een gezamenlijke rit van 35 kilometer. En dat was geen weekend te vroeg, want waar het vorige week nog stevig vroor was het dit weekend echt al een beetje voorjaar.

Na deze eerste rit staan er verspreid over het jaar nog 41 ritten gepland. Het totaal aantal kilometers is bijna 3.000. De vereniging kent geen vaste rondjes om de kerk. Elke rit is anders en wordt door een wegkapitein begeleid. Er wordt vanwege de veiligheid met twee groepen gereden, waarbij de ene groep een maximumsnelheid aanhoudt van 32 kilometer per uur en de andere 29 kilometer per uur.

Aan de vooravond van het seizoen is een drukbezochte ledenvergadering gehouden. De avond werd geopend met een presentatie van Dé Hoppener, instructeur van de plaatselijke EHBO vereniging. Zij gaf praktische tips voor de meest voorkomende letsels bij wielrennen, waarbij zelfs het verwijderen van haartjes van de eikenprocessierups aan de orde kwam. Belangrijkste conclusie was toch wel dat het verstandig is om één van de reservebandjes in het achterzakje te vervangen door enkele EHBO spullen.

Huldiging
Tijdens deze avond werden ook de jubilarissen van de club gehuldigd. Paul Sengers, John Kasen en Perry van Bavel zijn alle drie 25 jaar lid van de vereniging. Tevens werd Hans Kivits gehuldigd, omdat hij al 25 jaar een zeer betrokken voorzitter van WTC Hank is.

Wil je een keer mee fietsen? Dat kan! Op www.wtchank.nl is meer informatie over de vereniging te vinden. Daar staan ook het rittenschema en vertrektijden. Elke rit start bij Profile Van Oord in Hank.

Meer berichten
Shopbox