Martijn Both gaat voor een lay-up na een steal. Virtus won de wedstrijd nipt tegen het Tilburgse Pendragon met 75-76.Aanstaande zaterdag speelt Virtus om 19.00 uur thuis tegen het onberekenbare en veel scorende Vlissingen. Foto: Ron Dekker
Martijn Both gaat voor een lay-up na een steal. Virtus won de wedstrijd nipt tegen het Tilburgse Pendragon met 75-76.Aanstaande zaterdag speelt Virtus om 19.00 uur thuis tegen het onberekenbare en veel scorende Vlissingen. Foto: Ron Dekker

Virtus pakt zege in de slotseconde

Virtus speelde afgelopen vrijdagavond in Tilburg tegen het laag geklasseerde Pendragon. De sfeer en entourage waren prima.

Tilburg - Het was het March Madness weekend. Een fenomeen overgewaaid uit het Amerikaanse collegebasketbal. Een feestje bouwen kun je gerust overlaten aan de Tilburgse studenten. De zaal was goed gevuld en de thuisploeg barstte van het zelfvertrouwen, mede ingegeven door het feit dat de succesvolle oud-Virtus coach Arnoud Dorpmans aan het roer stond. De spelers konden hun borst nat maken. Helaas ontbraken Niels Plieger en Stan Bruijstens vanwege een blessure. Een extra handicap.

Virtus startte niet goed. Martijn Both, Rik Groeneveld, Patrick Both, Peter van de Stelt en Jasper van Houwelingen kregen geen grip op de wedstrijd. Er was geen druk op de tegenstander en verdedigend gaven de Werkendammers te veel ruimte weg, waardoor Pendragon na het eerste kwart verdiend leidde met 19-14.

In het tweede kwart ging het ietsje beter. Toch bleef de thuisploeg gemakkelijk in het spoor van de koploper en wist zij zelfs enkele malen het gevaarlijkste wapen van Virtus -de snelle break- uit te voeren. De ruststand gaf de juiste verhoudingen aan: 35-33.

Helaas voor de meegereisde supporters kwam Virtus niet goed uit de kleedkamer. Pendragon pakte 10 punten voorsprong: 54-44.

Routinier Jasper van Houwelingen voelde dat er iets moest gebeuren. Hij nam zijn team op sleeptouw met enkele mooie scores en was ook trefzeker vanaf de driepuntslijn. Daardoor bleef de schade beperkt: 58-54.

In het laatste kwart leek het tij te keren voor Virtus. Ze namen vijf punten voorsprong en leken voor de zege te gaan. Pendragon had echter andere gedachten en kwam sterk terug. Met nog 16 seconden te spelen gaat Virtus grof in de fout en ruikt de thuisploeg de overwinning. Balbezit voor de Werkendammers en een goed uitgespeelde aanval betekende verlenging. Tot grote ontsteltenis van iedereen lukte het Virtus niet om te scoren. De bal verdween met nog twee seconden te spelen over de zijlijn. Normaliter een verloren zaak, maar daar dacht Martijn Both anders over. Door een perfect screen ontving hij de bal ver achter de driepuntslijn. Vanuit een onmogelijke hoek ging Martijn de lucht in en liet de bal uit zijn handen gaan. De zoemer klonk en de bal plofte door de ring van de thuisploeg: 75-76. Martijn Both werd bedolven onder zijn medespelers.

Topscores: Martijn Both: 21 punten, Jasper van Houwelingen: 19 punten, Patrick Both: 12 punten, Peter van de Stelt: 9 punten, Jimmy van Leeuwen: 8 punten, Ton Visser: 5 punten, Rik Groeneveld: 2 punten.

Meer berichten
Shopbox