Beleef het boek ‘Aardappels met Lawaaisaus’ op een bijzondere locatie in de Biesbosch.
Beleef het boek ‘Aardappels met Lawaaisaus’ op een bijzondere locatie in de Biesbosch.

Op voorleestocht door de Biesbosch

Drimmelen - In het kader van de Nationale Boekenweek met het thema 'Natuur' houdt Biesboschcentrum Drimmelen op zaterdag 17 maart een voorleestocht midden in de Biesbosch. Tijdens de voorleestocht wordt er gevaren naar de Hofmansplaat. Daar wordt op verschillende plaatsen voorgelezen uit het boek 'Aardappels met Lawaaisaus'. Er wordt vertrokken om 14.00 uur en rond 16.30 uur ben je weer terug in Drimmelen.

Tijdens de tocht volg je de twaalfjarige jongen Corné uit Drimmelen die met zijn vader in de grienden van de Biesbosch moet gaan werken. Vroeger ging je na de basisschool namelijk meteen werken. Geen voortgezet onderwijs, maar geld verdienen met vader. De avonturen van Corné zijn beschreven in het boek 'Aardappels met lawaaisaus' van Miek Dorrestein. Op mooie, passende locaties in de Biesbosch worden fragmenten uit het boek voorgelezen en kruip je zelf in de huid van een griendwerker.

Je bezoekt een schrankkeet waarin de griendwerkers een hele week verbleven. Daar is een echte griendwerker aan het werk in de griend. Hij laat ook zien hoe je 'lawaaisaus' maakt. Maar dat niet alleen, Corné wil ook gaan werken in een eendenkooi en is zelfs het maatje van een stroper. Over al die avonturen wordt er voorgelezen uit het boek.

De tocht in de Biesbosch is bestemd voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar. Aanmelden kan via 0162- 682 233 of via balie@biesboschcentrum.nl.

Meer berichten
Shopbox