De Peanuts en U10 van Virtus uit Werkendam deden vorige week donderdag samen mee aan een toernooi. Het belangrijkste tijdens dit toernooi was plezier maken en teambuilding. Dat is erg goed gelukt. De drie teams hadden evenveel punten en het was erg gezellig.
De Peanuts en U10 van Virtus uit Werkendam deden vorige week donderdag samen mee aan een toernooi. Het belangrijkste tijdens dit toernooi was plezier maken en teambuilding. Dat is erg goed gelukt. De drie teams hadden evenveel punten en het was erg gezellig.

Voorjaarstoernooi voor Peanuts en U10

De Peanuts en de U10-1 en U10-2 deden vorige week donderdag in de Crosser mee aan een gezamenlijk toernooi op basis van plezier en teambuilding.

Werkendam - Evelien kwam bij mij met dit initiatief, wat ik natuurlijk onmiddellijk omarmde. Even samen brainstormen en het idee kon uitgewerkt worden. Eerst alle ouders 'appen' over ons plan en daarna afwachten hoe de reacties zouden zijn. Voor de Peanuts was ik niet zo bang, want wij trainen altijd op die dag. Ook in vakanties. Het was de vraag of de U10 spelers zin hadden in een toernooi. Even waren wij nog bang dat half Werkendam op wintersportvakantie was en dat er te weinig animo zou zijn.

Werk aan de winkel
Al heel snel bleek het tegendeel waar. Het overgrote deel van de U-10 kids wilde graag mee doen. Werk aan de winkel. Evelien en ik kwamen even bij elkaar om de teams te maken en een ruw spelschema op te stellen. Daarna kon ik thuis aan de slag met PC en viltstift om alles duidelijk op papier te krijgen.

Wij hadden 3 teams gemaakt:
1. De Arme Aapjes (A)
2. De Bolle Beren (B)
3. De Chique Cavia's (C)

Om 16.00 uur begonnen Brian en Warner met de warming-up. Dat was natuurlijk hartstikke nodig met die Siberische omstandigheden. Toen de kinderen lekker warm waren, kon het toernooi beginnen. Er werd steeds 10 minuten gespeeld per wedstrijd en het schema liet een dubbele competitie zien. Wij hadden één extra spelregel ingelast: Wie scoorde, moest op de bank plaats nemen en een wissel mocht erin. Natuurlijk was dit gedaan om te voorkomen, dat de 'ouderen' alle ballen opeisten om zelf steeds te willen scoren.

Gelijk op
Er werd bijzonder sportief en leuk gebasketbald, waarbij het teambelang bijna altijd op de voorgrond stond. De scores vielen aan alle kanten met veel variaties: een snelle lay-up, een lekker jump-shot en nog net geen dunk.

Ik noteerde alle uitslagen op het grote vel, zodat de kinderen ook zelf hun prestaties konden volgen. Naarmate de tijd vorderde, steeg de spanning ook. De teams gingen gelijk op. Winstpartijen werden opgevolgd door verliespartijen, waardoor de onderlinge verschillen heel klein bleven. Toen de laatste wedstrijd om 16.30 uur was afgelopen, kregen de kids van Evelien een paasei en ging ik de stand uit rekenen. De behaalde eindstand kwam geheel overeen met onze doelstelling: alle drie de ploegen hadden evenveel punten en ging dus iedereen als winnaar naar huis en waren er geen verliezers.

Meer berichten
Shopbox