Op 17 maart begint voor het Rally Team Leemans het eigenlijke rallyseizoen. Dan staat de Sijperda Zuiderzeerally op het programma. Deze wedstrijd telt ook mee voor de internationale FIA Benelux Trophy, waar het team ook aan deelneemt. Foto: RallyNieuws
Op 17 maart begint voor het Rally Team Leemans het eigenlijke rallyseizoen. Dan staat de Sijperda Zuiderzeerally op het programma. Deze wedstrijd telt ook mee voor de internationale FIA Benelux Trophy, waar het team ook aan deelneemt. Foto: RallyNieuws

Klassewinst voor Roald Leemans

Op het circuit van Zandvoort werd afgelopen zaterdag de zevende editie van de Circuit Short Rally verreden. Hoewel Rally Team Leemans niet staat ingeschreven voor het Nederlands Short Rally Kampioenschap, maakte het team toch gebruik van deze wedstrijd om zich te prepareren voor de start van hun seizoen over enkele weken.

Zandvoort - Rijder Roald Leemans (afkomstig uit Hank) en navigator Christiaan Paul van Waardenburg stonden met hun, in het groen uitgedoste Citroën DS3 R3T, aan de start van een wedstrijd die, verdeeld over vier klassementsproeven, een lengte van ruim 51 kilometer kende. Tijdens de eerste twee klassementsproeven werd het circuit in de normale rijrichting gereden, tijdens de laatste twee klassementsproeven echter reed men tegen deze rijrichting in, waardoor het circuit toch een hele karakteristiek kreeg.

Vlak voor de laatste rally van het vorige seizoen bouwde Roald de auto eigenhandig helemaal opnieuw op. In de winterstop is de auto toch weer volledig nagelopen om maar niets aan het toeval over te laten. "We hebben met allerlei kleine tests een set-up gevonden die we in de rally kunnen gebruiken. Op het circuit hebben we daar echter niets aan, de auto moet daar echt veel harder staan. Het is echt heel anders rijden", zegt Roald. "Toch is het goed geweest dat we hebben deelgenomen. De diverse onderdelen aan de auto worden tijdens deze wedstrijd flink aan de tand gevoeld en nu kunnen we dan zien hoe die zich houden", vervolgt de jonge rijder.

Het grote probleem was dat de banden in het begin niet op temperatuur kwamen. Dat kwam mede door de set-up. Toen het serviceteam na de eerste klassementsproef wat aanpassingen had gemaakt, ging dat beter. Tijdens het verdere verloop van de dag bleken toch nog wat andere gebreken. Die konden door het serviceteam al dan niet provisorisch opgelost worden, zodat de wedstrijd gewoon uitgereden kon worden. "De beste test is toch een wedstrijd", zegt Roald. "Dan pas wordt de auto echt tot het uiterste gedreven. We hebben nog wat aandachtspuntjes gevonden. Het is nog een paar weken totdat ons seizoen officieel van start gaat, dus we hebben de tijd om die puntjes op te lossen."

"Ons doel dit jaar is opnieuw de winst in de klasse RC3 van het Nederlands Rally Kampioenschap binnen te halen", zegt Roald. "Uiteraard willen we ook in de FIA Benelux Trophy ook zo hoog mogelijk eindigen. We hebben ons dit jaar van de steun van sponsoren weten te verzekeren. Met hen hebben we een meerjarenplanning gemaakt. Nu is het aan ons om de doelstellingen ook te halen.

Meer berichten
Shopbox