v.l.n.r.: Chimene Huisman, Celine Besselink, Margonda Versluis en Romée van Rossem. De dames kwamen afgelopen weekend in actie in Andel.  Ze zwommen daar onder andere de 100 vlinderslag.Foto: Dirk de Kooter
v.l.n.r.: Chimene Huisman, Celine Besselink, Margonda Versluis en Romée van Rossem. De dames kwamen afgelopen weekend in actie in Andel. Ze zwommen daar onder andere de 100 vlinderslag.Foto: Dirk de Kooter

Mooie resultaten voor zwemmers

Bijna twintig zwemmers van de Biesboschzwemmers hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan wedstrijden. In Andel kwamen 16 zwemmers aan de start en in Oosterhout bestond de groep uit drie personen. Tijdens beide wedstrijden werden mooie resultaten geboekt.

Andel/Oosterhout - In Andel stond voor de oudste zwemmers de 100 vlinderslag op het programma. Voor Romée van Rossem was het niet de eerste keer dat zij dit nummer zwom, vandaar dat zij ruim een halve minuut van haar tijd wist te halen. Chimène Huisman, Margonda Versluis en Jan-Bart Verheij waren wel debutant op dit nummer en lieten alle drie mooie tijden noteren. Op de 50 rug- en vrije slag lieten deze vier zwemmers samen met Kathy Maas, Celine Besselink en Jurrian Verheij opnieuw goede tijden noteren.

Tess Vonk zwom samen met Anne Lisman en Emma van der Spoel de 100 wissel- en vrije slag. Op beide nummers wist Tess zich te verbeteren ondanks dat ze niet fit was. Voor Anne en Emma was het de eerste keer dat zij deze nummers zwommen. Ook Hannah Vink zwom nummers voor de eerste keer, maar dan de 100 rug- en vrije slag. De keerpunten van Hannah op de rugslag waren heel goed, terwijl ze daar niet altijd zeker over is.

Yara Besselink, Niels Muijt, Rik Vink en Rens Lisman zwommen de 100 rugslag. Allen hebben dit nummer al eerder gezwommen en voor Yara en Niels wisten hun tijd aan te scherpen. Voor Rik en Rens zat dit er niet in. Yara en Niels zwommen ook de 200 wisselslag en helaas werd hun tijd uit de uitslag gehaald. Beide werden gediskwalificeerd, terwijl de tijden heel goed waren. Zeker de tijd van Yara was goed aangezien ze dit nummer voor de eerste keer zwom.

Records op korte nummers
In Oosterhout wisten Nick en Sacha beide een persoonlijk record te zwemmen. Nick verbeterde zich op de 50 vrije slag met 0,03 seconden. Sacha verbeterde zich met een groter verschil op de 50 vlinderslag. Sacha haalde ruim drie seconden van haar tijd af en is nu bijna twee seconden sneller dan in het 25 meter bad. Voor Julia zaten er geen verbeteringen in, maar haar eerste 15 meter van al haar races waren een lust voor het oog.

Volgende wedstrijd
Over een week staat er een masterswedstrijd op het programma in Gorinchem. De Biesboschzwemmers organiseren daar dan een wedstrijd en er zullen ongeveer 150 masters uit Nederland en België deelnemen. De komende weken zullen nog veel wedstrijden gaan volgen voor de diverse groepen van de Werkendamse zwemvereniging.

Meer berichten
Shopbox