Pop-Up Kookstudio 'Heerlijk en Eerlijk' is weer gestart met de workshop 'Gansch de Gans'. Wil je meedoen? Neem dan contact op via chef@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl.
Pop-Up Kookstudio 'Heerlijk en Eerlijk' is weer gestart met de workshop 'Gansch de Gans'. Wil je meedoen? Neem dan contact op via chef@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl.

Workshop 'Gansch de Gans' wederom gestart

Pop-Up Kookstudio 'Heerlijk en Eerlijk' is weer gestart met de workshop 'Gansch de Gans'. Deelnemers leren daar, onder deskundige leiding, hoe ze het best een gans kunnen prepareren om op te eten.

Woudrichem - Het verhaal van de wilde ganzen in ons land is nagenoeg bekend. Vooral de exoten, ganzen die hier van nature niet voorkomen, veroorzaken veel overlast en schade aan natuur en gewassen. Deze ganzen blijven hier zomers en 's winters en hebben zich (onder andere wegens gebrek aan natuurlijke vijanden) explosief vermenigvuldigd. Natuurorganisaties zoals Brabants Landschap, zetten zich er zich voor in om deze ongewenste gasten zoveel mogelijk te weren.

Met als gevolg dat er een flink aanbod van ganzenvlees is dat, wegens gebrek aan interesse door de consument, in de kliko verdwijnt. Prachtig puur natuur ekovlees gaat dus nog steeds naar de destructie. Vandaar dat 'Heerlijk en Eerlijk' wederom gestart is met de workshop 'Gansch de Gans' waarin deelnemers, onder deskundige leiding, worden geleerd hoe ze het best een gans kunnen prepareren om op te eten. Daarnaast bereiden ze, onder begeleiding van een chef, gezamenlijk een vier gangen menu waarin de wilde gans natuurlijk de hoofdrol speelt. Uitgangspunt is dat er nagenoeg niets wordt weggegooid. Dus ook de maag, nek en bijvoorbeeld karkas worden gebruiken voor de heerlijkste gerechten.

De instructeur, Jack Buinsters, is naast een gepassioneerd jager tevens hoofd van de wildafdeling van de Hanos Breda. Buinsters heeft veel kennis en ervaring die hij tijdens de workshop met humor en geduld inzet. Natuurlijk worden bij de bereiding weer de The Big Green Egg's ingezet. Zodat, naast het langzaam garen en grillen, bijvoorbeeld ook de ganzenborsten (warm) kunnen roken.

Er wordt tijdens de workshop een onbeperkt dranken arrangement gehanteerd bestaande uit huiswijnen, bier en fris met koffie/thee toe en iedere deelnemer krijgt een nagenoeg compleet gedemonteerde gans mee naar huis. Als klap op de vuurpijl krijgt men na een paar dagen een digitaal receptenboek met foto's van de betreffende workshop.

Neem voor meer informatie contact op via chef@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl.

Meer berichten
Shopbox