Deelname aan de rondwandeling is gratis. Laarzen of stevige schoeisel worden aanbevolen. Aanmelden kan via gripopwater.gt20@gmail.com. Het startadres is Kooiweg, zijweg van de Lage Oldersdijk (Giessen).
Deelname aan de rondwandeling is gratis. Laarzen of stevige schoeisel worden aanbevolen. Aanmelden kan via gripopwater.gt20@gmail.com. Het startadres is Kooiweg, zijweg van de Lage Oldersdijk (Giessen).

'Grip op water Altena' bezoekt Andelsch Broek

Het burgerplatform 'Grip op water Altena' houdt haar eerste activiteit op zaterdag 3 maart vanaf 09.30 uur bij de waterberging in Andelsch Broek. Onder begeleiding van gidsen van Brabants Landschap wordt die ochtend een rondwandeling gemaakt bij het waterbergingsgebied naast natuurgebied het Pompveld. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Giessen - Het burgerplatform 'Grip op water Altena' is begonnen met een kleine groep mensen die meer grip op water in hun omgeving willen krijgen. Enkelen van hen waren zelf getroffen door de wateroverlast in de voorbije jaren. Zij willen andere inwoners stimuleren zelf aan de slag te gaan om wateroverlast in de toekomst te beperken. Dat kan door simpele maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een regenton of het vervangen van tegels door bloemen. Ook het waterschap en gemeenten in Altena zijn betrokken bij 'Grip op water Altena'. Ze gebruiken het platform om burgers te informeren over de maatregelen die zij nemen om de regio klimaatbestendiger te maken. Een voorbeeld hiervan is de waterberging bij het Andelsch Broek die in 2017 is aangelegd door Waterschap Rivierenland. Tijdens de wandeling komen inwoners meer te weten over de waterberging en het natuurgebied en kunnen ze kennismaken met het burgerplatform 'Grip op water Altena'.

Naast het organiseren van activiteiten is het platform op zoek naar versterking. Inwoners, organisaties en bedrijven die Altena waterbestendiger willen maken zijn welkom. Dit kan bijvoorbeeld door mee te denken, activiteiten te organiseren of weer- en waterwaarnemingen te delen. Ook wil het platform kennisuitwisseling stimuleren, zoals het delen van ervaringen en tips om wateroverlast te beperken. Het platform wil in een open dialoog met alle inwoners en betrokken partijen het netwerk uitbreiden tot een echte watercommunity.

altena.gripopwater.nu

Meer berichten
Shopbox