Logo nieuwsbladaltena.nl


Gezien de grote belangstelling voor de excursies start het Nationaal Park in maart 2018 met een opleiding voor mensen die graag met mensen en natuur willen werken in de Biesbosch en Biesboschgids willen worden.
Gezien de grote belangstelling voor de excursies start het Nationaal Park in maart 2018 met een opleiding voor mensen die graag met mensen en natuur willen werken in de Biesbosch en Biesboschgids willen worden.

Biesbosch zoekt nieuwe gidsen

De gidsen van Nationaal Park De Biesbosch leiden met veel enthousiasme publiek rond in de prachtige natuur. Hierdoor kunnen veel mensen, zowel jong en oud, genieten van de mooie verhalen van de Biesbosch. Gezien de grote belangstelling voor deze excursies start het Nationaal Park in maart 2018 met een opleiding voor mensen die graag met mensen en natuur willen werken in de Biesbosch en Biesboschgids willen worden.

Werkendam - De opleiding bestaat in totaal uit 15 bijeenkomsten en loopt van maart tot en met september 2018. De cursusavonden vinden plaats op de maandag- en woensdagavonden. Omdat de gidsen uit een ruim gebied om de Biesbosch komen, worden de bijeenkomsten zowel aan de Brabantse als de Hollandse kant gehouden, met als locatie de beide bezoekerscentra in Dordrecht en Drimmelen en het Biesboschmuseum in Werkendam. De excursies vinden plaats op de zaterdagochtend.

Het cursusprogramma is gericht op het vergroten van de natuurkennis van de Biesbosch en het leren hoe je het publiek zo goed mogelijk de natuur kan laten beleven. De excursies binnen de opleiding zijn bedoeld om de theorie ook werkelijk in het veld in de Biesbosch toe te passen. De cursisten leren hierdoor het gebied beter kennen. De cursusorganisatie is in handen van IVN, Staatsbosbeheer en Parkschap Nationaal Park De Biesbosch in samenwerking met enkele ervaren Biesboschgidsen.

Kosten
Er wordt een bijdrage van 150 euro per persoon gevraagd voor deelname aan deze cursus. Cursisten kunnen na twee jaar actief te zijn als Biesboschgids het bedrag voor 50 procent terug ontvangen van de organisatie. Het museum is maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Entree tot het museum kost 7,50. Een tocht in een fluisterboot kost 15 euro, inclusief museumbezoek.

In de directe omgeving van het Biesbosch MuseumEiland zijn er diverse wandelingen te maken en kan vanaf het museum gefietst worden door de nieuwe Noordwaard. In het restaurant of op het terras kan genoten worden van een hapje en een drankje.

Aanmelden
Mensen die geïnteresseerd zijn in het volgen van de opleiding tot Biesboschgids, kunnen voor 14 februari een email met alle contactgegevens met daarbij een korte uitleg van uw motivatie sturen naar: Wim Ruis,IVN , Coördinator Educatie Nationaal Park De Biesbosch w.ruis@ivn.nl of 06 - 46250735.

Meer berichten
Shopbox