Logo nieuwsbladaltena.nl


"De vrijwillige maaltijdbezorging is erg leuk werk als je naast je werk of uitkering of tijdens je pensioen iets wilt betekenen voor anderen", aldus Fenna Vogelsang. Heb je interesse om mee te helpen? Informeer dan bij Fenna via 0184- 408 444 of fenna.vogelsang@trema.org. Vrijwilligers zijn altijd nodig!
"De vrijwillige maaltijdbezorging is erg leuk werk als je naast je werk of uitkering of tijdens je pensioen iets wilt betekenen voor anderen", aldus Fenna Vogelsang. Heb je interesse om mee te helpen? Informeer dan bij Fenna via 0184- 408 444 of fenna.vogelsang@trema.org. Vrijwilligers zijn altijd nodig!

Veel handen bezorgen maaltijden

"Als je met veel mensen iets aanpakt dan wordt werk altijd minder belastend, en nog gezellig ook", zo vertelt Fenna Vogelsang van Trema Welzijn. De vrijwilligers van de maaltijdservice in de gemeente Werkendam helpen elkaar. Elke dag staat er iemand klaar.

Regio - Zij bezorgen tussen de middag warme maaltijden vanuit de keukens Goezate en Altenahove bij klanten thuis. "Iedereen mag zich aanmelden voor het bezorgen van de warme maaltijden, samen bekijken we wat het beste past in het rooster. Het moet voor allemaal leuk blijven om te doen. Alle vrijwilligers zetten zich in voor wat ze kunnen, en dat is natuurlijk bij alle huishoudens anders." Trema, en vooral de klant, is blij met alle hulp. Fenna wil graag dat alle vrijwilligers zich gewaardeerd voelen. Alle dagen in de week, inclusief weekenden en feestdagen staan ze klaar. Waardering en voldoening zijn belangrijk in het werk, daar halen de meeste vrijwilligers de energie uit. Vooral het contact met de klanten is belangrijk. Voor sommige klanten is het elke dag een hoogtepunt wanneer de vrijwilliger op de stoep staat. Eventjes kletsen en toch dat contact.

Sommige van de klanten hebben nog regelmatig familie over de vloer, maar dat geldt niet voor iedereen. De maaltijdservice is zo belangrijk omdat de vrijwilligers tevens kijken of het goed gaat met de ouderen. De vrijwilliger zal de coördinator van de maaltijdservice, Fenna Vogelsang, op de hoogte brengen wanneer hij of zij zich zorgen maakt. Fenna heeft de lijntjes uitstaan binnen Trema richting het maatschappelijk werk, het wijkteam en het ouderenwerk. "Vaak zijn klanten dan al wel in beeld, maar als dat niet zo is dan kunnen we er zeker eens gaan informeren." Voor de vrijwilligers is dat wel een verantwoordelijkheid. Zij signaleren en kunnen zo nodig hulp inschakelen.

Vrijwilligers
Er zijn in gemeente Werkendam ongeveer 55 vrijwilligers actief om in vijf dorpen het eten rond te brengen. De invulling van de roosters is vrij kwetsbaar. Vogelsang: "Als er nu vrijwilligers uitvallen dan krijgen we problemen. Je weet nooit wanneer dat gebeurt, maar ik hoop dat we voor die tijd wat extra handen hebben. Eventueel al als reservechauffeurs." De vrijwillige inzet kost ongeveer 1,5 uur per dag (vanaf 11.15 uur). "We zijn op zoek naar vrijwilligers in het bezit van een auto. De reiskostenvergoeding bedraagt 0,32 euro per kilometer. Dit geldt als onkostenvergoeding en zal niet zomaar in de weg staan naast een uitkering. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Fenna Vogelsang via 0184- 408 444 of fenna.vogelsang@trema.org.

Meer berichten
Shopbox