Logo nieuwsbladaltena.nl


Jan van Mersbergen is geboren in Gorinchem, groeide op in Almkerk en woont nu in Amsterdam.
Jan van Mersbergen is geboren in Gorinchem, groeide op in Almkerk en woont nu in Amsterdam.

Streekschrijver Jan van Mersbergen in Teerkamer

Jan van Mersbergen (Gorinchem, 1971) luistert ook het 25ste seizoen van het Woerkums Literair Café (WLC) op. Na Tommy Wieringa, Heleen van Royen en Bas Heijne zit hij vrijdag 2 februari om 20.30 uur op het podium van de Teerkamer in Woudrichem.

Woudrichem - Jan van Mersbergen groeide op in Almkerk, woont nu in Amsterdam, en is al meer op bezoek geweest.

WLC kan er geen genoeg van krijgen. Hij debuteerde in 2001 met 'De grasbijter', dat werd genomineerd voor de Debutantenprijs. Na doorwaakte nachten tijdens het Limburgse carnaval schreef hij 'Naar de overkant van de nacht' en dat werd beloond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs en een verfilming.

Morgen zijn we in Pamplona, een roman over een bokser die verzeild raakte bij het stierenvechten, kreeg internationale aandacht. Van Mersbergen schreef vorig jaar onder het pseudoniem Frederik Baas een heuse polderthriller: 'Dagboek uit de rivier'. Het boek kreeg van Vrij Nederland vier/vijf sterren.

Hij vindt 'De ruiter' uit 2016 zijn mooiste roman.

Interview
Rector Gijsbert van der Beek van het Altena College interviewt hem. De entree kost 15 euro. Info en reserveren kan bij Nolda Egberts, via het e-mailadres woerkumslite raircafe@outlook.com.

Meer berichten
Shopbox