Logo nieuwsbladaltena.nl


v.l.n.r. Richard Tiemstra, Annette Wijnja, Marjo Goelema, Paul Wijnja en achter Wouter van der Stelt en Nico Swart, bij de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Terneuzen. Over twee weken staat er weer een competitie wedstrijd op de kalender.
v.l.n.r. Richard Tiemstra, Annette Wijnja, Marjo Goelema, Paul Wijnja en achter Wouter van der Stelt en Nico Swart, bij de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Terneuzen. Over twee weken staat er weer een competitie wedstrijd op de kalender.

Dozijn medailles voor BBZ-masters

Op twee plaatsen is er afgelopen weekend door de Biesboschzwemmers deelgenomen aan wedstrijden. In Terneuzen kwamen Marjo Goelema, Richard Tiemstra, Paul en Annette Wijnja aan de start van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen en in Oosterhout lieten Chimène Huisman, Nick Lisman en Sacha Maas zich van hun beste kant zien. De vier masters kwamen met negen goud, één zilver en twee brons naar huis, terwijl in Oosterhout Sacha een limiet behaalde voor een wedstrijd in Antwerpen.

door Dirk de Kooter

Oosterhout/Terneuzen - Annette was ingeschreven op zeven onderdelen en op alle onderdelen wist Annette bij de dames tussen 50 en 54 jaar goud te veroveren. Annette was de beste op de 50, 100 en 200 rugslag, 50, 100 en 200 schoolslag en de 200 wisselslag. Op het laatste nummer wist ze het Brabants Masters record aan te scherpen. Voor clubgenote Marjo waren er ook gouden medailles. Marjo was op de 50 en 100 schoolslag de snelste bij de dames tussen 45 en 49 jaar en op de 50 vlinderslag wist Marjo naar het brons te zwemmen. Vooral over de tijd op de 50 schoolslag was Marjo tevreden. De laatste persoonlijke medaille werd behaald door Paul op de 100 vlinderslag. Dit was zijn eerste persoonlijke medaille. Op de 50 vlinder- en vrije slag, 100 en 200 vrije slag was Paul sneller dan ooit. De laatste die persoonlijk meedeed was Richard op de 50 rugslag en 100 schoolslag. Op beide nummers was Richard sneller dan ooit en samen met Annette, Marjo en Paul zwom Richard op de 4x50 wisselslag estafette naar het zilver.

Naast leden van de Biesboschzwemmers kwamen ook Nico Swart en Wouter van der Stelt van Den Doorn aan de start. Zij trainen dit seizoen met de Werkendammers mee en dit heeft tot resultaten geleid. Wouter was goed op dreef op de 400, 800 en 1500 meter vrije slag en Nico verbeterde zich op de 50 en 200 schoolslag en hij werd vierde op de 50 rugslag.

In Oosterhout stond een wedstrijd van het junioren circuit op het programma en enkele leden gebruikten deze wedstrijd om zich te testen in het 50 meter bad. Sacha wilde graag de limiet zwemmen op de 50 rugslag voor een wedstrijd in Antwerpen en zij slaagde hierin ruimschoots. Ze bleef bijna drie kwart seconde onder de vereiste tijd. Chimène wist zich op de 200 vrije slag ruimschoots te verbeteren. Ze bleef binnen de drie minuten en was ongeveer acht seconden sneller dan haar tijd in het 25 meter bad. Op de 100 rugslag was ze ook sneller dan haar 25 meter tijd, maar nu was het 'maar' 0,8 seconden. Voor Nick waren er geen records, maar vooral zijn vrije slag was een opsteker. Nick probeert zijn techniek te verbeteren en hij liet zien dit 75 meter vol te houden.

Meer berichten
Shopbox