Logo nieuwsbladaltena.nl


Scores: Patrick Both: 15 punten, Niels Plieger: 15 punten, Martijn Both: 12 punten, Peter van de Stelt en Stan Bruijstens: ieder 6 punten, Jasper van Houwelingen: 5 punten, Joep: 3 punten en Jimmy van Leeuwen: 2 punten.
Scores: Patrick Both: 15 punten, Niels Plieger: 15 punten, Martijn Both: 12 punten, Peter van de Stelt en Stan Bruijstens: ieder 6 punten, Jasper van Houwelingen: 5 punten, Joep: 3 punten en Jimmy van Leeuwen: 2 punten. (Foto: Ron Dekker)

Virtus verliest op het nippertje...

In de week voorafgaand aan deze basketbaltopper in de Crosser had de PR-machine van de thuisploeg haar uiterste best gedaan om voor een perfecte ambiance te zorgen. En het resultaat mocht er zijn: een lekker gevulde sporthal en een prima sfeer.

door Han van de Akker

Werkendam - Om 19.00 uur kon de titanenwedstrijd beginnen. Coach Edwin Dekkers had het positieve gevoel van de week daarvoor na een prima zege in Breda mee genomen naar deze wedstrijd. De Werkendammers toonden lef en openden ook nu weer met een full court press defense. Heel gewaagd, zeker tegen de medekoploper. Zo'n start straalt vertrouwen uit en overdonderd vaak de verbouwereerde tegenstander. De opzet werd beloond met deze startende vijf spelers: Martijn Both, Peter van de Sluis, Patrick Both, Niels Plieger en Jimmy van Leeuwen. Tegen deze felle defense was Dolphins niet in staat om hun geliefde aanvalsspel te spelen. Hun 'luchtmacht' werd onder het bord nauwelijks bereikt. Binnen no time had Virtus een 8-2 voorsprong genomen en stelde ook in aanvallend opzicht niet teleur. Na het eerste kwart was de stand: 17-10.

In het tweede kwart kwamen de bezoekers beter in hun ritme. Zij wisten met uitgekiende looplijnen hun lange mensen te vinden onder het bord. Dit lengtevoordeel ging ten koste van de Virtus-defense. Bij rust was de stand: 28-25.

De thuisploeg had in de rust geleerd van hun fouten en kwam sterk geconcentreerd terug in het veld. De verdediging werd flink aangetrokken, waardoor de bezoekers al in een vroeg stadium te maken kregen met hun opponent. Het leek een kopie van het eerste kwart. Binnen een paar minuten had Virtus weer 10 punten voorsprong: 43-33.

Je zou mogen verwachten van de koploper dat zo'n voorsprong wat rust en vertrouwen zou geven, maar, zoals al vaker is gebeurd, zakte Virtus om onbegrijpelijke redenen ver weg. Onnauwkeurigheid, balverlies en onnodige missers volgende elkaar snel op. De tegenstanders, niet voor niets ook koploper, roken hun kans en kwamen snel langszij tot groot afgrijzen van het luid meelevende publiek. Met nog één kwart te gaan was de stand: 45-45. Spanning volop.

Snel na het begin van het vierde kwart waren de rollen omgedraaid. De Dolphins dicteerden de wedstrijd. Virtus stond erbij en keek er naar. Nu werden de Werkendammers overlopen en halverwege dit kwart hadden nu de Dolphins 10 punten voorsprong: 51-61. Twee minuten voor tijd was het gat geslonken tot 58-63. Het slotspektakel zorgde voor veel emotie en hoogoplopende spanning. Na een dure misser van de Dolphins had Virtus het laatste balbezit met een achterstand van drie punten. Helaas lukte het net niet.

Aanstaande zaterdag speelt Virtus opnieuw een zware uitwedstrijd. Nu tegen Den Dungk met een eerste divisie onwaardige aanvangstijdstip van 13.30 uur.

Meer berichten
Shopbox