Logo nieuwsbladaltena.nl


Het is niet normaal!

door Dion Bouman

Cafetaria Marco is vanaf afgelopen maandag voor drie maanden gesloten. Zo is goedgekeurd door de rechter. Na de vondst van drugs was er eigenlijk geen mogelijkheid meer om het tegen te houden. Een klap voor de mensen die graag daar hun vetbommen scoorden, en natuurlijk ook voor Marco zelf die nu tegen een drie maanden lange onvrijwillige vakantie aan zit te kijken.

Ik ben er zelf nooit frietjes gehaald omdat ik mijn eigen dikmakers ergens anders scoor. Maar over de friet van Cafetaria Marco hoor ik goede dingen. En niet alleen omdat hij een paar jaar geleden nog een klinkende 8 scoorde in de friettest van een grote landelijke krant. Vandaar dat ik er ook niet bij was op de bewuste avond dat er een politie inval plaatsvond en drugs werd ontdekt. Daarna ging de ambtelijke molen draaien en werd de sluiting in gang gezet. Ondanks het feit dat Marco naar de rechter stapte om dit te voorkomen. In kranten gaf hij interviews met de boodschap dat hij zelf onschuldig was en dat hij gewoon te goed van vertrouwen was geweest. Verkeerde vrienden had uitgekozen en misschien een beetje te veel met de regels van sluitingstijd had gespeeld. Desondanks mochten zijn pogingen niet baten. Zelfs een petitie kon de sluiting niet tegenhouden.

De burgemeester en overheid moeten hard optreden tegen de lokale criminaliteit. Blijkbaar wemelt het in Altena van de criminelen. Rotterdam en Amsterdam kunnen inpakken en Dokter Tinus zal binnenkort worden weggevaagd door de Godfather in de Polder. De Enexis doet vreugdedansjes omdat de illegale kwekerijen van allerhande drugs hun kabels doen zoemen en de munten klinken. Zo erg is het schijnbaar! En ik zal de laatste zijn die ontkent dat het onder de oppervlakte misschien… sluimert. Er is inderdaad geschoten in Werkendam, en elke oudejaarsavond wordt Veen bezet door de Mobiele Eenheid. Vandaar dat er van alles aan wordt gedaan om dit te bestrijden. En dat is alleen maar goed. Ik denk niet dat de gemiddelde inwoner van Altena het normaal vindt en accepteert. Dat ze het normaal vinden dat er mensen zijn die met vuurwapens zwaaien in onze mooie dorpen. Dat het normaal is dat er hennepkwekerijen zijn. Maar de politie officier van dienst had voor de petitie die Cafetaria Marco open moest houden geen goed woord over. Volgens hem was het een teken dat de inwoners van Altena criminaliteit aan het normaliseren waren. Het feit dat mensen opkomen voor hun frietje staat dus gelijk aan het aanmoedigen van Willem Holleeder en is bijna een lidmaatschap van de Angels of Satudarah. Ik ben het allerminst eens met de uitspraak van deze agent. Marco zelf heeft volgehouden onschuldig te zijn. Natuurlijk is het niet zo gek dat mensen hem geloven en hem steunen om zijn broodwinning open te houden. Staat het geloven van onschuld tegenwoordig gelijk aan het steunen van een misdadiger? Natuurlijk moet de wet worden gevolgd en wanneer iemand iets misdaan heeft verdient hij straf. Maar om de mensen die hun frieten willen blijven halen bij Marco op deze manier te straffen gaat mij te ver. Ga boeven vangen!

Meer berichten
Shopbox