Logo nieuwsbladaltena.nl


De kou is uit de lucht tussen Kozakken Boys en Danny Buijs. De oefenmeester noemt zijn uitspraken, gedaan voor de camera van FOX Sports, niet handig (Foto PPM/Teus Admiraal)
De kou is uit de lucht tussen Kozakken Boys en Danny Buijs. De oefenmeester noemt zijn uitspraken, gedaan voor de camera van FOX Sports, niet handig (Foto PPM/Teus Admiraal) (Foto: Wout Pluijmert)

Kou tussen Kozakken Boys en Danny Buijs uit de lucht

Kozakken Boys won de topper bij Katwijk met 0-2 en hoort er weer helemaal bij. Niet die mooie zege maar de uitspraken van trainer Danny Buijs bepaalden de sfeer na afloop. Buijs heeft inmiddels het boetekleed aangetrokken en zijn verhaal genuanceerd.

door Wout Pluijmert

Werkendam - De feiten op een rij. Kozakken Boys ging naar Katwijk om iets aan die negen punten achterstand te doen. Dat lukte in een wedstrijd die nooit het predicaat topper meekreeg, maar door de Werkendammers na rust door treffers van Ahmed El Azzouti en Ahmad Mendes Moreira werd gewonnen. Hiermee brengen de 'boys' de spanning in de tweede divisie weer helemaal terug. Toen na de live uitzending van de wedstrijd de camera's van FOX Sports inzoemde op Buijs kreeg het gesprek een heel andere wending. Buijs was zichtbaar geïrriteerd. En Waarom. Hij blikte alvast vooruit op de wedstrijd tegen Jong Sparta. "Mogelijk treedt Kozakken Boys dan met een jeugdelftal aan en zit de jeugdvoorzitter als coach op de bank", liet Buijs weten. Vanwaar dit verhaal. Buijs had al maanden geleden, voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Spartanen, een oefenwedstrijd tegen Alblasserdam gepland. "Daarin zouden Toby Mulder, Mo Hammouti, Medhanie Habtemariam en Kevin Kornet wedstrijdminuten gaan maken, spelers die terugkomen van een blessure. Er zit nog een ander verhaal achter. Alblasserdam zou ons uit de brand helpen tijdens onze open dag in augustus omdat toen ASWH op het laatste moment afzegde." Danny Buijs heeft zijn oude cluppie beloofd dat zij op een ander moment zouden worden uitgenodigd. Komende zaterdag zou dat moment daar zijn, was het niet dat de KNVB een wedstrijd voor het team JO19-1 in het schema zette. De jeugdafdeling hield vast aan de afspraak dat JO19-1 wedstrijden op het hoofdveld afwerkt en niet wijkt voor de plannen van de hoofdtrainer. Een relletje was geboren, want Buijs wilde, net als jeugdvoorzitter Wijmans niet uitwijken naar een bijveld. "Mijn reactie op FOX Sports was niet slim. Ik heb de boel onnodig op scherp gezet. Ik sta wel achter het feit dat mijn geblesseerde spelers de ruimte moeten krijgen, maar dat moet dan maar op een andere wijze. Op weg naar herstel lopen zij nu achterstand op."

Achilles Veen
Bij Achilles Veen werkt men stap-voor-stap aan de selectie van het eerste elftal voor volgend seizoen. De voorlopige selectie, spelers: Freek Langermans, Niek Wilborts, Joep van den Ouweland, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Bas van Loon, Jorik Mijnhijmer, Brian Peters, Sen Aerts en Niels Duister. Met de overige spelers gaat Achilles nog in gesprek. Waarschijnlijk zal er ook worden doorgeselecteerd en trekt Achilles nog spelers van buitenaf aan. Zoals de nieuwe hoofdtrainer Giovanni Franken al liet weten neemt hij zijn eigen assistent mee in de persoon van Marcel Ringelesteyn.

Sparta'30
Bij de overige clubs in het Land van Heusden Altena is het rustig. Sparta'30 heeft de technische staf rond. Hoofdtrainer Mark van Noorloos heeft een aantal oude bekenden aan zijn staf verbonden. "Wij zijn verheugd te kunnen melden dat we Arnoud Verhoeven en Rob van Herwijnen, beiden Spartanen in hart en nieren, bereid hebben gevonden Mark van Noorloos bij te staan. Zij nemen samen de rollen van assistent-trainer en leider op zich", laat het bestuur van Sparta'30 weten. Bij Wilhelmina'26 wordt Marcel van Helmond, nu nog actief bij GRC 14, opvolger van de naar Altena overstappende Johan van de Werff.

Meer berichten
Shopbox