Logo nieuwsbladaltena.nl


De organisatoren en deelnemende kunstenaars kruipen met regelmaat graag achter hun ezel. Hier schilderen (v.l.n.r) Helma Vos, Nelly Ottink, Willeke van der Heijden en Peer Vos onder toeziend oog van docent Peter Linnartz (met baard) van de Stichting Kunst Giessen.
De organisatoren en deelnemende kunstenaars kruipen met regelmaat graag achter hun ezel. Hier schilderen (v.l.n.r) Helma Vos, Nelly Ottink, Willeke van der Heijden en Peer Vos onder toeziend oog van docent Peter Linnartz (met baard) van de Stichting Kunst Giessen. (Foto: Ronald Veuger)

Kunst- én Cultuurroute Aalburg 2018

Tik op Google 'kunstroute' in en je wordt overdonderd door de hoeveelheid kunstroutes die Nederland rijk is. Rijk ja, want we hebben wat talent dat vaak onzichtbaar is, maar dat op zo'n manifestatie als een kunstroute kan tonen. In Aalburg is men er voor volgend jaar mei al druk mee bezig.

Door Ronald Veuger

Aalburg - De mogelijkheid bieden aan dat talent heb je niet even op een verregende zaterdagmiddag geregeld. Nu al zijn onder meer Willeke van der Heijden en Peer Vos met de voorbereidingen bezig.

Vos: "In 2018 is het de laatste keer dat we het onder de vlag van de gemeente Aalburg kunnen organiseren. Dat is een mooie gelegenheid om het wat grootser aan te pakken. Om al die mensen die denken op het gebied van kunst iets te kunnen, hebben we de naam Kunstroute uitdrukkelijk uitgebreid met Cultuurroute. We willen vooral ook een podium bieden aan hen die iets willen laten zien op het gebied van bijvoorbeeld papiersnijkunst, dans, poëzie, muziek en al die kunstvormen die naast de beeldende kunst zoals schilderen, tekenen, aquarelleren en beeldhouwen bestaan."

Kinderen
Willeke van der Heijden kruipt net als Vos en de medeorganisatoren Elisabeth van de Pauvort en Helma Vos graag achter de schildersezel. "Anders dan vorige jaren hebben we voor 2018 gekozen voor één van de zeven dorpskernen van Aalburg waar alles is te zien. Dat wordt Genderen en alle deelnemers uit bijvoorbeeld Meeuwen zullen op één locatie bijeengebracht worden, zo is alles op loopafstand te bekijken. Naast die dagen op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei willen we in het vroege voorjaar met scholen van het basisonderwijs een Kunst- en Cultuurdag organiseren. We willen de kinderen kennis laten maken met allerlei kunstvormen en materialen, en ze onder begeleiding laten werken aan één gezamenlijk kunstwerk." Zo maakt elke school een object waarvoor ze zelf een bestemming mogen kiezen. "Ze worden ook allemaal tijdens de manifestatie op 25 en 26 mei tentoongesteld. Voor dit onderdeel zoeken we nog een aantal enthousiaste vrijwilligers die deze projecten willen begeleiden."

Meld je aan!
Het comité hoopt dat men zich uitgenodigd voelt om mee te doen. Maar mocht je na deze oproep toch nog aarzelen omdat je misschien denkt dat zo'n manifestatie elitair is of alleen bedoeld is voor kunstenaars van naam, neem dan beslist contact op met de organisatie en laat deze kans om naam te maken niet lopen. Dus pak de tablet of de laptop en mail naar kunstrouteaalburg@gmail.com voor vragen, suggesties of om je aan te melden.

Meer berichten
Shopbox