Logo nieuwsbladaltena.nl


Woudrichem-vleugelspits Dillis de Vries is op snelheid nauwelijks te stoppen. Almkerk-verdediger Derk Hakkers snijdt hem hier de pas af. (Foto Teus Admiraal)
Woudrichem-vleugelspits Dillis de Vries is op snelheid nauwelijks te stoppen. Almkerk-verdediger Derk Hakkers snijdt hem hier de pas af. (Foto Teus Admiraal) (Foto: Teus Admiraal )

Vis, oliebollen en een punt voor Woudrichem en Almkerk

Het was het weekeinde van de heerlijke streekduels, afgewerkt in extreme kou. Bij Woudrichem tegen Almkerk bleef het tot de slotseconde onduidelijk wie de punten zou pakken.

Door Wout Pluijmert

WOUDRICHEM - Op Het Bolwerk valt altijd wat te beleven. Het is er nooit saai. Het begint al voor de aftrap volgens Woerkumse traditie met een stukje versgebakken poon. Vis is immers al eeuwen met het vestingstadje verbonden. De temperatuur kwam zaterdag in het mistige Woerkum niet boven het vriespunt, maar de acteurs op het veld zorgden voor een hartverwarmend schouwspel. Almkerk, de koploper, spelend aan het einde van de Woudrichemseweg, had het meer dan negentig minuten Spaans benauwd. Woudrichem kwam na ruim een uur op voorsprong toen Wilty Schaap een voorzet van Dillis de Vries binnenliep nadat Almkerk-doelman Korebrits de bal opzichtig had gelost. De beste kansen bleven tot grote ergernis van Almkerk-trainer Robert Roest, voor de thuisclub. "Ik werk vier maanden voor Almkerk maar zo slecht heb ik mijn spelers nog niet zien voetballen. Geen beleving, helemaal niets." Tijdens de rust was het tijd voor oliebollen. Voor het hele stadje werd gebakken. Opnieuw kassa voor de club. Woudrichem leek de tweede driepunter van het seizoen over de streep te trekken en de gemeentegenoot de eerste nederlaag toe te brengen. De jonge Zeeuwse arbiter Rick de Jong bleek een mannetje van het uurwerk. Het ging maar door. Vijf minuten in de extra tijd mocht verdediger Derk Hakkers, inwoner van Woudrichem, de bal voor Almkerk nog één keer in de doelmond brengen. Daar stond de jarige Thomas Blankers klaar om zijn cadeau uit te pakken.

Verjaardag

Blankers werd zaterdag 24 jaar en vierde dat later op de avond bij een concert in het Utrechtse Tivoli. De gelijkmaker was voor Woudrichem natuurlijk een domper, hoewel Wilty Schaap daar snel overheen stapte. "Ondanks het gelijke spel vond ik het een heerlijke wedstrijd. Wij laten na de wedstrijd tegen Roda Boys/Bommelerwaard voor de tweede keer zien met de beste in 2F mee te kunnen. Dat was niet eens onze doelstelling voor dit seizoen. Handhaven in deze mooie klasse, dat is wat Woudrichem wil", besluit Wilty Schaap.

Meer berichten
Shopbox