Logo nieuwsbladaltena.nl


Mart Visser presenteerde dit weekeinde tijdens zijn 25-jarig jubileum een brede waaier van zijn oeuvre. Als toegift toonde hij nog een fraai bruidstoilet.
Mart Visser presenteerde dit weekeinde tijdens zijn 25-jarig jubileum een brede waaier van zijn oeuvre. Als toegift toonde hij nog een fraai bruidstoilet. (Foto: Ronald Veuger)

Mart Visser vierde zijn jubileum thuis

Tijdens een schoolreünie deze zomer in zijn geboortedorp Sleeuwijk hoorde Mart Visser dat er nogal wat mensen waren die zijn werk graag weer eens zouden willen zien. Toen tegelijk zijn 25-jarig jubileum in zicht kwam was de locatie gauw bepaald: de Mobilisatieloods van Fort Altena.

Door Ronald Veuger

SLEEUWIJK - Onder het motto 'Back to my roots' vierde couturier/ontwerper Mart Visser dit weekeinde in Fort Altena met onder meer twee avondmodeshows zijn 25-jarig jubileum. Dat hij na zijn eerste show in 1992 zou uitgroeien tot een alom bewonderde ontwerper was wel een beetje te voorzien. Want als je tussen gevestigde vakgenoten als Edgar Vos, Frans Molenaar en Frank Govers, met je eerste show meteen de aandacht weet te trekken, weet je dat nog meer succes lonkt. Een succesverhaal zou het dus ook worden. En dat niet alleen met haute couture maar veel breder. Of in z'n eigen woorden: "De ultieme synergie tussen mijn disciplines: een presentatie van de topstukken van 25 jaar Haute Couture op de catwalk, pret-à-porter en een unieke tentoonstelling van mijn artwork." Kunstvoorwerpen dus. Dat is misschien een iets minder bekend terrein waarmee Visser zich bezighoudt, en dat zal voor hem reden zijn geweest om voor het jubileumpubliek een speciale tentoonstelling in te richten die kort na afloop van de modeshow kon worden bezichtigd. Uiteraard ontbrak de nieuwe modecollectie ook niet.

Maar vooral de aangekondigde modeshow werkte als een magneet. Het royaal toegestroomde publiek -het merendeel dames die zich zonder uitzondering voor deze gelegenheid extra smaakvol hadden gekleed- werd onthaald met een chic glaasje prik en in zo'n ambiance was het aangenaam kijken naar wat Visser in al die jaren zoal had gemaakt. Dat deed hij in vijf 'hoofdstukken'. Elk met een min of meer afgebakend thema zoals zwart-wit, feestelijk en sportief. Afgemeten aan het applaus dat de jubilaris tijdens de show zelf en na afloop ten deel viel kon je afleiden dat hij zijn publiek een topavond had bezorgd. Dat was op het oog wederzijds want de glimlach op Vissers gezicht leek nóg breder dan de spreekwoordelijke 'van oor tot oor'.

En toen moest er een representatieve foto worden uitgezocht. Daar was geen beginnen aan, en dat onderstreept zijn veelzijdigheid. Daarom zijn het er in totaal drie geworden. Als je echter voor het typeren van Vissers werk geen drie woorden, doch slechts één woord zou mogen gebruiken dan is dat een makkie. Dit komt aardig in de buurt: superelegant.

Meer berichten
Shopbox