Logo nieuwsbladaltena.nl


Hans en Tijs Straatman: "Dit jaar is het goede doel een speciaal fonds van het Rode Kruis dat ouders en kinderen wil herenigen. Want wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In landen als Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen."
Hans en Tijs Straatman: "Dit jaar is het goede doel een speciaal fonds van het Rode Kruis dat ouders en kinderen wil herenigen. Want wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In landen als Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen." (Foto: Ronald Veuger)

'Een selfie met de Kerstman? Kan!'

Hans Straatman en zijn zoon Tijs vertrekken vrijdag vanaf het Mediapark in Hilversum naar de Noordkaap. Een flinke en avontuurlijke rit, maar voor het achterliggende doel hebben ze veel over.

Door Ronald Veuger

SLEEUWIJK - In de kofferbak van de 4-wheeldrive ligt een forse hoeveelheid ruitensproeiervloeistof die ook bij -40 °C nog werkt. "Ja, we zijn er klaar voor", zegt Hans Straatman die al van jongs af graag autorijdt. "Maar toen mijn broer vertelde over een avontuurlijke rit naar Polen was ik verkocht voor het 'avontuurrijden'. Het gaat daarbij niet om snelheid, maar meer om het avontuur. Buiten de gebaande paden rijden dus."

Ook in huize Straatman viel de appel niet ver van de boom, want zoon Tijs zat al vroeg graag in het kinderzitje bij zijn vader in de auto. Die hang naar avontuur en de ervaring die ze beiden inmiddels hebben opgedaan met die manier van autorijden, zetten ze nu in voor een goed doel, de Noordkaap Challenge. Deze challenge gaat vrijdag van start als één van de 'Kom in actie' initiatieven van 3FM Serious Request.

Hans: "Dit jaar is het goede doel een speciaal fonds van het Rode Kruis dat ouders en kinderen wil herenigen. Want wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In landen als Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van deze actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen het contact met hun familie en brengen ze weer thuis."

Tijs: "We rijden via Denemarken naar Stockholm. Daar nemen we de ferry naar Helsinki en rijden dan naar het noorden, naar de Noordkaap. Terug rijden we door Noorwegen en we verwachten op 20 december in Apeldoorn aan te komen. Daar staat dan het bekende Glazen Huis en daar wordt de cheque overhandigd."

Hans: "Onder meer met het uitvoeren van challenges proberen Tijs en ik geld op te halen voor dit goede doel. Zo komen we in Finland in de plaats Rovaniemi. Dat is de woonplaats van de Kerstman en iemand heeft ons al gezegd: 'Als jullie vanuit die plaats een selfie sturen met de Kerstman erop, dan stort ik 100 euro!' Nou, die selfie krijgt ze hoor!"

Tijs: "Onderweg gaan we bloggen op teamnoordkaapsleeuwijk.waarbenjij.nu. En onderweg nemen we graag veel uitdagingen aan!"

Ook een selfie? Ga dan naar: kominactie.3fm.nl/actie/team-102-de-straatmannen.

Meer berichten
Shopbox