Logo nieuwsbladaltena.nl


Felicitaties voor Bart Dirven voor zijn wat later bleek winnende treffer in de derby tussen Altena en Almkerk. De ploeg van trainer Robert Roest meldt zich voor de derde ronde van de KNVB-beker (Foto Teus Admiraal)
Felicitaties voor Bart Dirven voor zijn wat later bleek winnende treffer in de derby tussen Altena en Almkerk. De ploeg van trainer Robert Roest meldt zich voor de derde ronde van de KNVB-beker (Foto Teus Admiraal) (Foto: Wout Pluijmert)

Drie clubs zaterdag in koker voor loting bekertoernooi

Achilles Veen rouwt om het verlies van kantinebeheerster Hermien de Fijter. De Andelse kwam vorige week donderdag om het leven bij een eenzijdig verkeersongeval toen zij na het sluiten van het clubhuis naar huis reed.

Door Wout Pluijmert

VEEN – Hermien de Fijter was vanaf augustus van dit jaar bij Achilles Veen werkzaam. Bij de boom die haar pad kruiste, aan de Middenweg in Andel, is een zee van bloemen gelegd. Zaterdag werd in het clubhuis van Achilles Veen door leden van de club, vrienden en bekenden van Hermien afscheid van haar genomen en een condoleanceboek getekend. Hermien de Fijter wordt donderdag 16 november in Andel begraven.

Maar in Veen en Andel gaat het leven, hoe moeilijk het ook is, weer door. De voetbalclub schrapte al haar activiteiten, maar het eerste elftal van Achilles Veen bereidt zich toch weer voor op het treffen van zaterdag tegen Nootdorp. De ploeg moet daar winnen om enigszins aansluiting te houden met Noordwijk en SteDoCo, die respectievelijk zes en vier punten boven Achilles staan.

GRC 14 blameerde zich bijna in Brakel. Het drie klassen lager uitkomende Brakel van de Werkendamse trainer Hans de Jong kwam in de slotfase van het bekerduel terug tot 3-3 waarna strafschoppen de beslissing moest brengen. Voorde Giessen/Rijswijkse Boys Combinatie scoorden Wilco van Rossem, Dennis van es en Mike Janssen. Brakel nam de strafschoppen echter zo slecht dat GRC 14 toch nog de derde ronde van het bekertoernooi bereikte. Ook Almkerk bereikte de volgende ronde door met 0-1 bij Altena te winnen. Bart Dirven was als zovaak matchwinnaar voor de Almkerkers die het in de tweede klasse zo goed doet en zaterdag in Hardinxveld voor de periodetitel gaat. Daarbij heeft Almkerk hulp nodig van Woudrichem die bij de andere koploper Roda Boys op bezoek gaat. Almkerk en Roda Boys staan gelijk maar de ploeg uit Aalst heeft een beter doelsaldo. Kozakken Boys heeft het tweede team nog in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Nabil Bouchlal (ex-Achilles Veen) won met maar liefst 0-5 bij Zuilichem en blijft dus in het toernooi. Kozakken Boys 1 deed mee om de grote beker waarin het door PEC Zwolle werd uitgeschakeld.

Reageer als eerste
Meer berichten