Logo nieuwsbladaltena.nl


Mirjam van de Boogaard en Izak Boom belichten de digitale wereld.
Mirjam van de Boogaard en Izak Boom belichten de digitale wereld. (Foto: Piet van Vugt)

Theaterhoppen veelzijdig

Opnieuw toonde Theaterhoppen afgelopen weekend zijn veelzijdigheid in de vesting van Woudrichem. Vier gezelschappen van 25 personen bezochten tijdens het evenement vier voorstellingen op vier verschillende locaties. Tijdens de vierde editie van Theaterhoppen Woudrichem waren er zaterdagmiddag en -avond voorstellingen en op zondagmiddag. Alle drie waren ze met honderd bezoekers uitverkocht. Die bezoekers zagen telkens vier voorstellingen.

door Piet van Vugt

Woudrichem - Theatergroep Yrros en het duo Mirjam van de Boogaard en Izak Boom zaten in elke editie. De twee andere voorstellingen fluctueerden. Toen Isabelle Nolte zaterdagavond niet verscheen voor haar kleinkunstvoorstellingen vulde gastheer Jan Verhoeven (87) het gat op met een verhandeling over abstracte kunst. Dat ging hem als kunstverzamelaar heel goed af. Onverwacht voegde hij een heel ander element aan Theaterhoppen toe.

De strak gespeelde voorstelling van Yrros (in een oude bakkerij bij Galerie Johanna van Roode) ging over een vermeend zieke vermogende man, die door doktoren opgelicht werd. Mirjam van de Boogerd en Izak Boom speelden in Galerie Des Amis tussen werken van Appel en Corneille een voorstelling over de oprukkende digitale wereld en de druk die daardoor ontstaat. Door het publiek te laten rommelen met bollen wol ontstond er ook wat ontspanning. Loes en Die Kleine brachten in De Veste liedjes over dagelijkse beslommeringen van het leven, zoals de bucket list en de sportschool. Theaterhoppen liet opnieuw zien dat het verrassend is door de gevarieerde voorstellingen, maar ook die variëteit aan locaties. De organisatie kijkt gedreven uit naar de vijfde editie in 2018.

Meer berichten
Shopbox