Moment uit een derby tussen Altena en Almkerk. De clubs vinden elkaar al binnen de vrouwen- en de jeugdafdeling. Hoelang blijven zij nog zelfstandig als zij straks bij een gemeente horen. (Foto Teus Admiraal)
Moment uit een derby tussen Altena en Almkerk. De clubs vinden elkaar al binnen de vrouwen- en de jeugdafdeling. Hoelang blijven zij nog zelfstandig als zij straks bij een gemeente horen. (Foto Teus Admiraal) (Foto: Wout Pluijmert)

Straks zijn er liefst dertien clubs in de gemeente Altena

De voortgang van de voetbalcompetitie is drie weken vertraagd. Half oktober en er zijn nog maar vier ronden afgewerkt. Daarom geen rust in de herfstvakantie. Komend weekeinde voor het eerst voetbal tijdens het herfstreces van de scholen.

Door Wout Pluijmert

WIJK EN AALBURG - De late start komt wel op verzoek van de clubs zelf. Zij vroegen jarenlang om meer ruimte na de zomervakantie. Die hebben zij gekregen. De meningen bij spelers en trainers zijn verdeeld. Zeker nu blijkt dat er tijdens het seizoen nauwelijks meer rustmomenten zijn ingebouwd. Het gaat maar door. Na de winterstop hebben de clubs vrije keus wanneer zij in januari en februari willen voetballen. Maar eens zien hoe dat met de voorjaarsvakantie uitpakt. Bovendien zal er in mei en juni twee weken langer worden doorgespeeld. Een leerjaar voor de clubs en de KNVB dus.

Gemeente Altena

Nog één volledig seizoen hierna, dan krijgen wij vanaf 2019 dertien voetbalclubs in de nieuw te vormen gemeente Altena. Dertien clubs met een aantal van hoog niveau en dat vind je weinig in zo'n klein gebied geconcentreerd. Waarschijnlijk is alleen de Bollenstreek sterker vertegenwoordigd. Altena is meteen ook de gemeente met in de tweede en derde klasse veel gemeentelijke derby's. Een vraag is wel of er nog fusies aankomen. Wat te denken van Almkerk met Altena en toch nog een poging om in Wijk en Aalburg de twee voetbalclubs samen te voegen.

Voorlopig kijken wij maar even naar het huidige seizoen dat eigenlijk nog maar net bezig is. Zijn er verrassingen? NOAD'32 verrast positief door tot nu alles in de derde klasse D te winnen. De grootste tegenvaller komt uit Nieuwendijk waar Altena na de degradatie weer onderaan bungelt. Onze topploegen presteren naar vermogen, al had Kozakken Boys graag een puntje of zes meer gehad. Maar wat maakt het uit in de tweede divisie waar promotie niet mogelijk en wenselijk is. Achilles Veen leek leuk mee te gaan doen in de hoofdklasse maar liet het zaterdag in Amsterdam lelijk zitten. De thuiswedstrijden moeten in elk geval worden gewonnen om straks bij de beste vier ploegen te eindigen. Zeker nacompetitie moet bij het ambitieuze Veen worden gehaald .

Meer berichten
Shopbox