Logo nieuwsbladaltena.nl


Het ultieme doel van dit seizoen is goed presteren op de Europese Masters Kampioenschappen in Kranj, Slovenië in september 2018.
Het ultieme doel van dit seizoen is goed presteren op de Europese Masters Kampioenschappen in Kranj, Slovenië in september 2018.

Negen medailles voor Wijnja's bij Luxembourg Masters

LUXEMBURG – Voor de vijfde keer in de historie van de Biesboschzwemmers is er deelgenomen aan de Luxembourg Masters Open. Net als vorig jaar gingen Annette en Paul Wijnja samen naar Luxemburg en opnieuw werden er negen medailles mee naar huis genomen.

Na twee dagen zwemmen mocht Annette met vier Luxemburgse titels terug naar Werkendam gaan, daarnaast behaalde zo ook nog zilver. Op de 100 en 200 rugslag en 100 en 200 schoolslag was Annette de beste in haar categorie. Op de rugslag sprint moest ze genoegen nemen met het zilver. Annette was niet helemaal fit, maar desondanks waren haar tijden te vergelijken met vorig jaar. Op de 200 schoolslag wist Annette zelfs het kampioenschapsrecord te verbeteren.

Paul nam in zijn koffer twee zilveren en twee bronzen medailles mee naar huis. Op de 50 vrije slag en 100 vlinderslag kreeg Paul het zilver omgehangen. Op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag wist Paul beslag te leggen op het brons. Op de 200 vrije slag eindigde Paul op de 'vervelende' vierde plaats. Vooral de tijden van Paul op de 50 en 100 vrije slag waren van een goed niveau.

Vier jeugdige Biesboschzwemmers zwemmers hebben deelgenomen aan de eerste wedstrijd van het junioren/jeugd circuit van het seizoen 2017-2018. Femke Golverdingen, Julia Verhoeven en Chimène Huisman wisten zich te plaatsen voor een finale. Daarnaast werden er drie persoonlijke records gezwommen. Femke kwam als eerste aan de start op de 200 rugslag. Zij zwom een goede race, al had ze het zwaar tussen de 100 en 150 meter, maar uiteindelijk was ze ruim een seconde sneller dan haar persoonlijk record en plaatste ze zich voor de finale. Julia en Chimène plaatsten zich ook allebei voor een finale. Beiden zwommen de 200 wisselslag en Chimène was ruim acht seconden sneller dan ooit. Ook wist ze haar persoonlijk record op de vlinderslag met ruim twee seconden aan te scherpen. Nick Lisman had zich ingeschreven op de 50 school- en vrije slag en vooral zijn eindtijd op de vrije slag was goed. De finales gingen over 100 meter en dit betekende dus voor Femke 100 rugslag en Chimène en Julia 100 wisselslag. Door vermoeidheid wisten zij hun beste tijden niet te verbeteren. Chimène was met een vierde plaats dichtbij een medaille. Femke en Julia werden vijfde.

Meer berichten
Shopbox