Logo nieuwsbladaltena.nl


Het meespelen zaterdag van Jeffrey van Nuland is onzeker. De sterk spelende middenvelder is herstellend van een blessure. Trainer Danny Buijs zal hem voorzichtig brengen. foto: Teus Admiraal
Het meespelen zaterdag van Jeffrey van Nuland is onzeker. De sterk spelende middenvelder is herstellend van een blessure. Trainer Danny Buijs zal hem voorzichtig brengen. foto: Teus Admiraal (Foto: Teus Admiraal )

Interessante weken voor zelfverzekerd Kozakken Boys

De vierde speeldag brengt een aantal interessante wedstrijden op het programma. Van echte derby's is geen sprake, maar in de tweede divisie springt de klassieker tussen Kozakken Boys en GVVV eruit.

Door Wout Pluijmert

WERKENDAM - Onderlinge wedstrijden tussen de 'boys' en GVVV zijn nog nooit vervelend geweest, maar op de een af andere manier liggen de clubs elkaar toch niet zo. Minder als de fricties met Spakenburg, maar helemaal lekker gaat het tussen de 'blauwen' uit Veenendaal en het rood-wit uit Werkendam niet. Er is altijd irritatie en dat geeft dan weer een vreemd wedstrijdverloop. Het huidige Kozakken Boys moet zich niet laten irriteren. Daarvoor is de ervaring binnen het team te groot en er zijn natuurlijk veel nieuwe spelers bij de selectie die dat 'GVVV-gevoel' niet hebben.

Eerst deze klus afronden, dan gaat Kozakken Boys naar Jong Sparta. Over twaalf dagen volgt dan de bekerwedstrijd uit bij PEC Zwolle. Kozakken Boys heeft veel ervaring in het spelen van grote bekerwedstrijden. Vaak dwong het grote tegenstanders tot extra inspanningen. De verlenging tegen Ajax dateert alweer van tien jaar geleden. PSV had het een jaar eerder ook al moeilijk op De Zwaaier, waar FC Utrecht ook al eens ontsnapte.

Vorig jaar ging Helmond Sport nog kansloos met een 3-0 nederlaag naar huis en in september van dit jaar was De Graafschap de klos, al was daar wel een strafschoppenserie voor nodig. Voor het eerst speelt Kozakken Boys een bekerwedstrijd in een groot stadion. PEC Zwolle maakt er serieus werk van. Waarschijnlijk bevolken meer dat tienduizend toeschouwers het MAC³PARK Stadion. Kozakken Boys opteert het uitvak voor vijfhonderd toeschouwers. Trainer Danny Buijs weet hoe de verhoudingen liggen. ,,Natuurlijk moet PEC Zwolle ons opzij kunnen zetten. Zij weten wat het is om ver in het bekertoernooi te komen. Drie jaar geleden klopten zij Ajax nog met 5-1 in De Kuip. Die gaan ons echt niet onderschatten." Het wordt een bijzondere week voor Kozakken Boys, want de zaterdag daarna komt Rijnsburgse Boys alweer naar De Zwaaier.

Achilles Veen krijgt zaterdag op het kogelharde kunstgras in Amsterdam-Zuid te maken met stuntploeg Swift, die onlangs Vitesse uit het grote bekertoernooi knikkerde.

Meer berichten


Shopbox