Logo nieuwsbladaltena.nl


Typerende actie van Theo Martens die hier Kozakken Boys topspeler Everton Pires Tavares tracht te omspelen. Het lijkt de Tilburger te gaan lukken.  (Foto Teus Admiraal)
Typerende actie van Theo Martens die hier Kozakken Boys topspeler Everton Pires Tavares tracht te omspelen. Het lijkt de Tilburger te gaan lukken. (Foto Teus Admiraal) (Foto: Teus Admiraal)

Achilles Veen in vorm en klaar voor treffen met Ter Leede

De beide topclubs in het Land van Heusden en Altena raken op stoom. Op Kozakken Boys staat geen maat. De ploeg won voor de vierde keer op rij. Dit keer droop De Dijk met 4-1 af. Achilles Veen rekende met 0-2 af met Jodan Boys.

Door Wout Pluijmert

VEEN - Deze overwinning bracht Veen op plaats twee op drie punten van koploper Noordwijk maar gelijk met Ter Leede en juist die ploeg komt zaterdag naar De Hanen Weide. Achilles Veen-trainer Clemens Bastiaansen heeft zijn team goed staan. Hij weet dat zijn spits Sen Aerts er altijd wel een binnen prikt. Bovendien komt zijn linkerspits Jorik Mijnhijmer los.

Hij is door Veen bij Dongen losgeweekt met het doel het scorend vermogen bij Achilles te verhogen. Verdedigend heeft de ploeg het al jaren onder controle. het leek vorig seizoen even mis te gaan toen captain Bas van Loon een zware knieoperatie opliep. Nog drie maanden en sluit de voormalig Willem II-prof weer aan. Dat geldt ook voor middenvelder Kees Schellekens. Een bijna onmisbare schakel binnen de groep die iedereen kan gebruiken.

Door de komst van Maarten Boddaert heeft de ploeg centraal achterin de boel weer op orde. De Roosendaaler, vorig seizoen actief in de Nieuw Zeelandse competitie, vormt op dit moment een uitstekend koppel met Thijs van den Berg. Het middenrif van achilles staat bekend als een van het beste wat de landelijke hoofdklasse te bieden heeft. Het trio Van den Ouweland, Martens en Kuijpers doet alles op souplesse en vind altijd een voetballende oplossing. Daarbij heeft Kuijpers de nodige diepgang en schiet Martens er regelmatig een vrije trap in. Ook ex-prof Van den Ouweland pakt zijn goals mee.Zaterdag dus de confrontatie met Ter Leede uit Sassenheim dat graag naar de derde divisie wil. Het belooft een interessante ontmoeting te worden.

Kozakken Boys gaat zaterdag naar Excelsior Maassluis. Een tegenstander waar de Werkendammers vaak problemen mee hebben. Ide huidige vorm moet het toch weer lukken drie punten te pakken.

Deze week maakte de KNVB bekend dat de grote ploegen in de tweede divisie nergens meer om spelen. In mei zal niemand promoveren. Of men wil of niet. Daarmee is de piramidevorm in het Nederlandse voetbal definitief mislukt.

Meer berichten


Shopbox