Logo nieuwsbladaltena.nl


De reus op de scooter werd de snelste van Nederland. Het is niet duidelijk of hij kan doorgaan.  (Foto PPM/Wout Pluijmert)
De reus op de scooter werd de snelste van Nederland. Het is niet duidelijk of hij kan doorgaan. (Foto PPM/Wout Pluijmert) (Foto: Wout Pluijmert)

Snelheidsduivel op topscooter Antony Juinen kampioen

Aalburgs wethouder Pim Bouman heeft tijdens zijn loopbaan al heel wat sporters mogen huldigen. Een scooterracer was daar nog niet bij. Die eer was voor Antony Juinen uit Wijk en Aalburg. Hij werd in Assen Nederlands kampioen topscooterracen 70 cc.

Door Wout Pluijmert

WIJK EN AALBURG - Hij zat er een beetje beduusd bij. Zoveel aandacht is de 17-jarige Antony Juinen niet gewend. Nederlands kampioen worden was zijn droom. Maar al die aandacht van fotografen en journalisten was nieuw voor hem. Later werd hij ook nog voor de lokale radio geïnterviewd. En dat terwijl het misschien wel allemaal voorbij is. "De situatie is heel onduidelijk. Er waren nu al wedstrijden met maar vier deelnemers. Daar stapt de Stichting Organisatie Brommer- en scooter Wegraces waarschijnlijk niet meer in en dan is het over en uit. Jammer, want ik heb eindelijk startnummer één verdiend." Juinen reed nu nog met nummer 99, dat gekoppeld is aan zijn huisnummer in de Polstraat.

Huisschilder

Antony Juinen schoot dit raceseizoen als een komeet omhoog. Vorig jaar eindigde hij nationaal als zevende. Vorige week zaterdag werd hij op de kartbaan in Assen, na tien wedstrijden, kampioen van Nederland. De boomlange Juinen - hij meet ruim twee meter - kreeg het tijdens het racen onverwacht nog even knap benauwd. "Ik had honderd punten voorsprong op mijn concurrent Wietze van der Mey, maar kreeg voor het eerst dit seizoen met pech te maken. In de eerste manche knapte de V-snaar en viel ik uit. In de laatste manche van het jaar ging het erom."

Kampioen

Juinen hield de concurrentie tactisch op afstand en werd de terechte nationaal kampioen. De huisschilder uit Wijk en Aalburg rijdt op zijn Yamaha Jog in de 70 cc topscooterklasse. De wedstrijden worden op de kartbanen in onder meer Assen, Berghem, Emmen en in het Belgische Francorchamps afgewerkt. Op zijn negende jaar reed hij al mee in het scooterwereldje en werd toen meteen nummer twee van Nederland. Het ging dit seizoen drie keer mis. Op de spekgladde circuits van Emmen en Veldhoven ging Juinen onderuit. Antony Juinen hoopt ondanks de geringe deelname dit jaar, dat er toch weer wedstrijden worden georganiseerd zodat er weer geracet kan gaan worden. "Starten op de motor is gezien de hoge kosten geen optie."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox