Logo nieuwsbladaltena.nl


Bert Pauli (tweede van rechts) was in Werkendam op uitnodiging van Yves de Boer.
Bert Pauli (tweede van rechts) was in Werkendam op uitnodiging van Yves de Boer.

Bert Pauli bezoekt ambitieus Werkendam

Gedeputeerde Bert Pauli bracht op uitnodiging van burgemeester Yves de Boer een werkbezoek aan maritiem Werkendam.

Werkendam - Bert Pauli, gedeputeerde economie en internationalisering van de Provincie Noord-Brabant, sprak met burgemeester De Boer, wethouder Van Oosten en vertegenwoordigers van Werkendam Maritime Industries. Hij constateerde dat de derde binnenvaarthaven van Nederland een bloeiend maritiem cluster is, waar veel ontwikkelpotentieel is. Om dit potentieel nog meer tot wasdom te laten komen is het volgens de gedeputeerde de uitdaging om 'de samenwerking te blijven zoeken met andere sectoren, overheden en kennisinstellingen. Door te delen, kun je je kennis tenslotte vermenigvuldigen'. Hij benadrukte daarbij het belang van innovatie en digitalisering.

Tijdens zijn bezoek had de heer Pauli ook een luisterend oor voor het 'wensenlijstje' van maritiem Werkendam, zoals stimulering van het vervoer over water, extra havencapaciteit en het voorkomen van devaluatie van vaarwegen.

De gedeputeerde kreeg de informatie uit de eerste hand: hij bracht een bezoek aan de Concordia Group en ging aan boord bij de Eems Traveller, het zeeschip dat door Eemswerken B.V. speciaal voor de gedeputeerde naar de haven van Werkendam was gedirigeerd.

Meer berichten


Shopbox