Logo nieuwsbladaltena.nl


Wilhelmina'26-aanvoerder Marcel de Waal is na een blessure na acht maanden terug bij de kanaries. Hij leidde de verdediging weer als vanouds. Wilhlemina klopte Woudrichem met 3-0. (Foto Teus Admiraal)
Wilhelmina'26-aanvoerder Marcel de Waal is na een blessure na acht maanden terug bij de kanaries. Hij leidde de verdediging weer als vanouds. Wilhlemina klopte Woudrichem met 3-0. (Foto Teus Admiraal) (Foto: Wout Pluijmert)

Wilhelmina'26 wijst Woudrichem in acht minuten terug

Voor Marcel de Waal was het acht maanden geleden dat hij Wilhelmina'26 als aanvoerder het veld op kon brengen. In de wedstrijd tegen Nivo Sparta ging het op 30 januari mis. Hij kreeg te veel last van zijn knie. Een beschadigde meniscus bleef maar pijn doen.

WIJK EN AALBURG - Binnen de club werd zijn rentree nog even stilgehouden, maar De Waal wist wel dat hij er bij de start van de competitie zou staan. "Ik had er al een aantal trainingen opzitten en had in de voorbereiding al een wedstrijdje meegedaan. Ik ben blij dat ik er weer bij ben."

Pareren

Hij werd gesecondeerd door de eindelijk speelgerechtigde Ruben Siland. De alleskunner kwam in de zomer van 2016 in conflict met zijn club Sleeuwijk, die hem na een korte flirt met basketbalclub Virtus niet meer in de selectie wilde opnemen. Siland nam naast De Waal in het hart van de verdediging plaats. Het duo gaf weinig weg. Voor rust sloop voor Woudrichem Bori Secrève een keer door de Aalburgse achterste linie, maar toen lag Martijn Knoop dwars. Met Knoop is meteen een van de uitblinkers in de eilandderby genoemd. Hij lijkt een kopie van zijn trainer Johan van der Werff. De voormalig 'Kozak' bracht het als keeper tot 211 wedstrijden in het betaalde voetbal. Knoop is evenals Van der Werff onverschrokken. Tegen Woudrichem pareerde hij in zijn loopbaan al voor de achtste keer een strafschop. Nu kreeg Danny Schaap de elfmetertrap niet langs de razendsnel reagerende Knoop. Marcel de Waal vormde vorig seizoen een centraal duo met Dylan van Son. Hij is nog niet voldoende hersteld. Waar bij Woudrichem niets veranderde, kent Wilhelmina'26 toch wat mutaties. Die bredere groep gaat de ploeg natuurlijk wel helpen. Bovendien had Van der Werff zijn huiswerk goed gedaan. Hij liet zijn spitsen, Kevin van Esch en Nick Linnenbank, meteen de opbouw bij Woudrichem verstoren. Bij Woudrichem begint de opbouw doorgaans bij centrale verdediger Jamy Goemaat. Hij kwam daar zaterdag nauwelijks aan toe.

Meer berichten


Shopbox