Logo nieuwsbladaltena.nl


Op zaterdag was de kerk voor alle belangstellenden open vanaf 15.30 uur. Op zondagmorgen begon om 9.30 uur de laatste kerkdienst.
Op zaterdag was de kerk voor alle belangstellenden open vanaf 15.30 uur. Op zondagmorgen begon om 9.30 uur de laatste kerkdienst.

Afscheid kerkgebouw Drongelen

In de kerk van Drongelen waren op zaterdag 16 en zondag 17 september twee bijzondere bijeenkomsten. Beide stonden in het teken van het afscheid van dit kerkgebouw door de Hervormde gemeente Eethen en Drongelen.

"Als hervormde gemeente leven we met gemengde gevoelens naar dit weekend toe. Maar we hopen zo op een waardige manier het afscheid van het kerkgebouw vorm te geven," merkt ds. Michiel Vastenhout op.

Op zaterdag was de kerk voor alle belangstellenden open vanaf 15.30 uur. Er was gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee of frisdrank. Ook waren foto's te zien zijn van de kerk in Drongelen en het gemeenteleven daaromheen en konden bezoekers de doopboeken bekijken.

Om 16.30 uur werd het herinneringsboek 'Hoort des Heeren Woord' gepresenteerd. Schrijver Cees de Gast en anderen hebben hier de afgelopen maanden hard aan gewerkt.

Voor de leden van de Hervormde gemeente Eethen en Drongelen is een gratis exemplaar van dit boek beschikbaar. De verkoopprijs van het boek bedraagt 9,95 euro. Het is mogelijk het boek op te halen op Gansoyen 26 (Drongelen) en Hoofdveld 58 (Eethen). Het boek is ook te bestellen bij A. van Klij, Raadhuisstraat 9A in Eethen, via info@adviesanders.nl of 06-30737199.

Na de presentatie van het herinneringsboek was er gelegenheid om met elkaar te genieten van een buffet.

Op zondagmorgen begon om 9.30 uur de laatste kerkdienst die gehouden werd in het kerkgebouw van Drongelen. Bij het verlaten van de kerk werden een aantal symbolische voorwerpen meegenomen naar de kerk van Eethen, waar de dienst werd afgesloten.

Meer berichten


Shopbox